Wall Street Journal: az Egyesült Államoknak semmiképpen sem szabad beállnia a nemzetközi körözéses határozat mögé

2023. március 18. 10:34

A lap úgy véli, „nem ez a módja, hogy sarokba szorítsák Putyint.”

2023. március 18. 10:34
null

A Wall Street Journal vezércikkében arról ír, hogy nem ért egyet azzal, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen. A médium úgy véli: nem ez a módja annak, hogy sarokba szorítsák Putyint. Hzzáteszi: „az nem kérdés persze, hogy az oroszok rettenetes háborús bűnöket követtek el Ukrajnában, és hogy a vétkeseket felelősségre kell vonni”.

A cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy a hágai testület döntése kapcsán sok részlet nem ismert még, de az értesülések szerint a Büntetőbíróság döntését az váltotta ki, hogy Moszkva – Kijev állítása szerint – a háború mintegy egy év alatt hozzávetőleg 16 ezer ukrán gyereket hurcolt át saját területére, és közülük csupán alig 300-at engedett vissza.

A Wall Street Journal állásfoglalása hangsúlyozza, hogy

miután nem iktatta törvénybe a bíróság alapító okiratát. Mint ahogy Oroszország és Kína sem – teszi hozzá. 

Az ukrán igazságszolgáltatásra kell bízni a háborús bűnösök üldözését

A lap szerint „az orosz bűnösöket csak akkor lehet elszámoltatni,

Kibocsátani egy semmire sem jó nemzetközi körözést, még rosszabb lehet, mint nem csinálni semmit sem. A Kreml legyőzéséhez át kell adni Ukrajnának a szükséges fegyvereket. Majd utána az ukrán igazságszolgáltatásra kell bízni, nem pedig egy nehezen értelmezhető nemzetközi bíróságra, hogy üldözze és eljárjon a háborús bűnösökkel szemben” – zárul a Wall Street Journal állásfoglalása.

Nyitókép: MTI/Pool AP/Thibault Camus

***

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jeney Gottfried Adolf
2023. március 18. 15:18
:-))))))))) Röhej.... Putyin pont telibeszarja.
Barackvirag64
2023. március 18. 13:42
Bolhacirkusz
tapir32
2023. március 18. 13:32
A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak!
roughneck
2023. március 18. 13:30
"Ha Oo.-nak olyan kormanya lesz..." Az a vonat mar elment, faszfejek, lekestetek a csatlakozast! Tobbet nem lesz Gorbacsov es Jelcin Oo.-ban... Meg orosz Majdan sem lesz... Csak almodozzatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!