Vukics Ferenc: Akár 100 kilométeres szélességű szakaszon is előbbre tudnak törni az oroszok (VIDEÓ)

2023. március 16. 18:11

A katonai szakértő szerint bár mindenki Bahmutra összpontosít, másik két helyen is bekeríthetik az ellenséget az orosz erők.

2023. március 16. 18:11
null

Vukics Ferenc, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója volt nemrég az Ultrahang Youtube-csatorna műsorának vendége. Király Tamás műsorvezető többek között arról beszélgetett vele, hogy az amerikai média kezdi elismerni az ukrán háború valóságát, de szóba kerültek az ukrán félelmek is.

A beszélgetés során érintették, hogy akár három helyszínről is betörhetnek az oroszok. Erre a katonai szakértő azt mondta, hogy

bár mindenki Bahmutra összpontosít, másik két helyen is bekeríthetik az ellenséget az orosz erők.

Vukics szerint ez előhozhatja azt az állapotot, hogy „nemcsak arról beszélünk, hogy Bahmut elestével mi történhet, milyen változás állhat be, hanem az is előfordulhat, hogy legalább 100 kilométeres szélességű szakaszon előbbre tudnak törni az oroszok. De ez egy nagyon nagy kérdés az elkövetkező időszakra” – hívta fel a figyelmet.

A szakértő megjegyezte, hogy a műholdképeket nézve araszolgatás látszik továbbra is, „hiszen a talaj nem nagyon engedi meg, hogy nagyon komoly mozgások történjenek”.

A nyugati harckocsikat napokig nem tudják majd használni az ukránok

Ugyanakkor az oroszok által használt harckocsik zömében közepes méretűek, így ha a nyugati nehéz harckocsikat az ukrán erők meg is kapják, „ők biztos, hogy több napon kresztül nem tudják majd használni ezeket az eszközöket, míg a jóval könnyebb orosz harckocsikat ezzel szemben tudják majd használni. Így ott is

– hangzott el a beszélgetés során.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2023. március 17. 08:01
Vissza akarom kapni Nógrádi Gyuri bácsit! MOST! Neki legalább van múltja. Ezeknek nincs jövőjük. 100km hosszú fronton hány katona kell? És mi van a maradék 1700km frontszakasszal? Az kiürül?
toyoda
2023. március 17. 06:19
Majd K. B. Józsibácsi megmondja neked, mi a frankó a csodafegyverek tekintetében!
vajda
2023. március 17. 05:48
Ez a Vukics a Nógrádi Gyuri bácsihoz hasonló vátesz. Melyik jóslata jött be eddig?
fado
2023. március 17. 04:50
Békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!