Vukics Ferenc: Az ukránok több ellentámadást is indítottak (VIDEÓ)

2023. március 21. 16:04

A szakértők nem tartják kizártnak, hogy „Avdijivka lehet a következő Bahmut”.

2023. március 21. 16:04
null

A HírTV Háború Ukrajnában című műsorában Stier Gábor, a Moszkva tér.com főszerkesztőjét és Vukics Ferenc katonai szakértőt kérdezte Ferkó Dániel műsorvezető az orosz-ukrán háború legfrissebb történéseiről.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, úgy tűnik, hogy az ukránok ellentámadásba lendültek Bahmutnál, a szakértők pedig úgy vélik, hogy Avdijivka lehet a következő gócpont. Legalábbis úgy tűnik a mozgások révén.

Stier Gábor szerint ezek a hírek is alátámasztják, hogy „csak látszólag nem változik a fronthelyzet. De nem tudjuk, hogy mennyire lehetnek sikeresek ezek az ukrán ellentámadások. (...)

– húzta alá a Moszkva tér főszerkesztője.

Az ukrán támadásokat hírzárlat övezi

Vukics Ferenc Avdijivka helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy hasonló a helyzet ott is, mint Bahmutnál. „A felvételek pedig arról árulkodnak, hogy az ukránok több ellentámadást is indítottak. De ezeket a szokásos hírzárlat mellett kezelik. (...) Emellett zajlik a hadsereg toborzása” – tette hozzá. 

A katonai szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a legfrissebb értesülések szerint azok a katonák, akik már „fél évet túléltek a fronton mindenféle iskolai végzettség nélkül is lehetnek tisztek. Ez pedig azt mutatja, hogy a tiszti kart is igyekeznek feltölteni az ukrán erők” – húzta alá Vukics Ferenc.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

***

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2023. március 22. 11:22
Vukics Ferenc részt vehetne egy beszédkészség fejlesztő tanfolyamon. Naponta mekeg, makog a kamerák előtt.
Igazszó
2023. március 22. 07:24
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
Troppauer Alfréd
2023. március 21. 20:33
Hamarosan kiderül, hogy a hoholok ott is győztek már, ahol nem is harcoltak...
Akitlosz
2023. március 21. 18:32
"A katonai szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a legfrissebb értesülések szerint azok a katonák, akik már „fél évet túléltek a fronton mindenféle iskolai végzettség nélkül is lehetnek tisztek." Ennek alapértelmezetten is így kellene lennie minden hadseregben. Amelyik hadseregben a közkatonának még csak elméleti esélye sincsen a marsallbotra az pocsék hadsereg. Harctéren csatában már bizonyított katona biztosan jobban beválik tisztnek, mint a katonai főiskolát végzett puskaport sem szagolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!