Stier Gábor: Lassan, de szisztematikusan folytatódik a felőrlő stratégia orosz részről (VIDEÓ)

2023. március 28. 21:04

A Moszkva tér főszerkesztője felhívta a figyelmet, hogy bár kevés szó esik róla, de Luhanszkban is van orosz előrehaladás.

2023. március 28. 21:04
null

A Hír Tv keddi, Háború Ukrajnában című műsorának Vukics Ferenc, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője voltak a vendégei. 

A beszélgetés során többek között felidézték, hogy öngyilkos drónokkal támadták éjszaka az oroszok Kijevet, 15-ből 14 drónt semmisített meg az ukrán légvédelem. De arról is szó volt, hogy folytatódnak a súlyos harcok Bahmutnál, a parancsnokság minden eshetőségre felkészült – idézte Olekszandr Szirszkij vezérezredest, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnokát Ferkó Dániel műsorvezető.

Az elhangzottakra Stier Gábor úgy reagált, hogy „nem úgy tűnik, hogy az ukránok egy nagy ellentámadást indítottak volna. Az elmúlt egy hétben is felmerült, hogy Bahmut környékén komolyabb ellentámadás készül, de nem. (...) Ha lassan is, de szisztematikusan folytatódik a felőrlő stratégia orosz részről, és kilométereket haladnak előre. S itt nemcsak Bahmutra kell gondolni, ahol már a városközpontban vannak, hanem a donyecki városokra is” – hívta fel a figyelmet a főszerkesztő. Majd hozzátette, hogy jóllehet ritkán hallani róla, de

orosz előrehaladás van a luhanszki frontnál is.

„A titkosszolgálatok teszik a dolgukat a háttérben”

Vukics Ferenc katonai szakértő arra a hírre is reagált, hogy bomba robbant a mariupoli rendőrfőnök autójában. Mihail Moszkvin ugyanakkor túlélte a támadást, csak agyrázkódást szenvedett. Erre Vukics megjegyezte, hogy nemcsak az oroszok által megszállt területeken, de az anyaországban is előfordul, hogy üzemek robbannak fel vagy kutatók esnek ki az ablakon.

Ez is azt mutatja, hogy a titkosszolgálatok teszik a dolgukat a háttérben”

A szakértő ezután kitért arra, hogy „jól látni, hogy a kijevi dróntámadások döntő részükben nagyon fontos katonai jelentőséggel nem bírnak. Ezek arról szólnak, hogy a támadás után egy intenzív információs művelet indul. A források azt állítják, hogy a csapások tucatjával történtek és ezzel igyekeznek zavart okozni” – hangsúlyozta Vukics Ferenc.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

***

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. március 29. 07:21
Rosszul mondja, mert 15 drónból 17-et lőttek le az ukránok. Valóban történhetett valami komoly, mert megindult az észak-keleti nyomulás, de ez nem jelent semmit, mert lehet akár tudatos visszavonulás is, hogy a frissen foglalt, még nem jól bevédett orosz pozíciókra akarnak visszavágni.
stug
2023. március 29. 06:41
"kilométereket haladnak előre" - métereket, hobbiruszki.
counter-revolution
2023. március 29. 06:31
Közben a lengyelek nagyon aggódnak a szar Ukrajna miatt, mert a Pentagon 2024-es költségvetési kérelme a Kína elleni elrettentésre/lehetséges háborúra való felkészülést célozza meg.
mijjamano
2023. március 29. 04:03
Kedves olvtársak! Ti tényleg arra élveztek, ha egy kretén provokatőrnek válaszolgattok oldalakon át? Tényleg hülyébbnek nézitek egymást és inkább ezekkel a papagályokkal beszélgettek? Nekem és a X-et használóknak tényleg hervasztó a megszokott értékes társalgások helyett oldalakon át a pöcelényeknek adott válaszokat nézni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!