Dopeman: Ukrajnában a jogállam ugyanúgy nem működik, mint Oroszországban (VIDEÓ)

2023. március 07. 22:32

A rapper felidézte, hogy a szovjet hadseregben jócskán akadtak ukránok is.

2023. március 07. 22:32
null

 „Mi a pedofília? Vannak olyanok, akik kiállnak mellette? Hogyan védjük meg a gyerekeinket? És mit jelent ma a béke pártján állni? Kik a háborúpártiak? Van összefüggés a gyermekvédelem és a béke között?” Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ az ATV CSATT! című műsorának vendégei nemrég. Az asztal körül Nagy Feró, Kossuth-díjas zenész, Osváth Zsolt digitális tartalomgyártó, Pityinger László Dopeman rapper, zenész és Borgula András, a Gólem Színház vezetője foglalt helyet.

Az ukrajnai háború kapcsán felmerült a Krím helyzete is. Nagy Feró felidézte, hogy egy korábbi népszavazáson

 hogy Erre Osváth Zsolt úgy reagált, hogy „Putyin folyamatosan megnyeri Otoszországban hatalmas fölénnyel a választásokat”.

Ezt követően Dopeman ragadta magához a szót. A rapper elmondta, hogy Zelenszkij hasonló eszközöket alkalmaz a választások megnyereséhez, mint Putyin. Majd leszögezte, hogy „Ukrajnában ugyanúgy nem működik a jogállam, mint Oroszországban”.

„Minket nemcsak az oroszok szálltak meg”

Majd arra is kitért, hogy Magyarország, mint posztszovjet állam nemcsak az oroszokat tapasztalta meg, hanem az ukránokat is, mivel az itt állomásozó szovjet hadseregben ukránokis voltak. „Minket nemcsak az oroszok szálltak meg, hanem az ukránok is” – tette hozzá Dopeman.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 08. 13:58
Megint elfelejtik a sorozat első két évadát és rögtön a harmadiknál kezdenek. Ne csináljunk úgy, mintha ennek a háborúnak nem lett volna előzménye. Ukrajna megtett mindent, hogy ne keveredjen háborúba? Megteheti-e bármely kis/közepes ország, hogy a vele közvetlen határos szuperhatalom ellenében cselekszik? Az USA hogy reagálna, ha az orosz titkosszolgálatok, politikusok és a nagytőke kézenfogva vonulna be Mexikóba/Kanadába, ott eltávolítaná az USA-barát vezetést és csatlakozna egy orosz-kínai-etc katonai szövetséghez? Biztos békés megoldások jönnének? Vagy az USA megtámadná a hírgyár pedig legyártaná az érdekszférák védelméről szóló narratívát?
NERbot
2023. március 08. 13:40
Számomra érthetetlen, hogy az ukránok miért nem akarnak többé az orosz jogállam és jólét irigylésre méltó keretei között élni, és miért vágyakoznak a csóró EU-diktatúra után.
nemecsekerno_007
2023. március 08. 10:19
Borgula Andrást kérdezném, ha már az orrunk alá nyomta a morál-lófaszt: - Ha eszkalálódik a helyzet akkor te itt fogsz harcolni, hogy megvédd azt amit itt felépítettél?! - Vagy felülsz egy repülőre és irány Izrael vagy más ország ahol béke van?!?! - Mit fogsz majd mondani a nézőidnek akik nem tudtak lelépni?!? Viszlát és kössz a halajat?!?!
kovsa
2023. március 08. 09:30
Két dologra szeretnék reagálni. 1. A Donbaszt többségében oroszok lakják. Kikiáltották függetlenségüket, jóval az oroszok támadása előtt. Azért tették, mert az ukrán állam, nemhogy nem képviselte az érdekeiket, hanem az érdekeik ellen tett, elnyomta őket, megfosztotta alapvető jogaiktól. Ukrajna 8 éve tervezte, és már a cselekvés küszöbén állt, hogy erőszakkal veri le a Donbasziak "lázadását". Az oroszok az orosz nemzetiségűek védelmében mentek oda harcolni. Az izraeli ex katona megemlítette, hogy ők is megszálltak egy területet, de a végén feladták, miért ne tehetnék ezt az oroszok is. De azt nem tette hozzá, hogy ezen a területen egyetlen izraeli nemzetiségű sem élt, ez tisztán területszerzési akció volt. Az oroszok ha kivonulnának, otthagynának egy rakás orosz nemzetiségű embert az ukránok bosszújának. Ezt nem tehetik meg. "No man left behind!" - ha jól tudom, az amerikai tengerész gyalogság jelszava. (Nem biztos.) A fölvetés, hogy mi lenne, ha Románia akarná mondjuk Békés vármegyét annektálni, mi mit csinálnánk. Ha ott a lakosság 95%-a román nemzetiségű lenne és a magyar állam megfosztaná őket alapvető emberi jogaiktól, akkor a Román fellépés teljesen jogos lenne. Éppen ezért kell minden országnak egy jó nemzetiségi politikát folytatnia, hogy az ott élő kisebbségi polgárok jólérezzék magukat, és büszke polgárai legyenek a más többségű államnak. Ha ezt a Donbaszi oroszok megkapták volna, soha eszükbe sem jutott volna, hogy kiváljanak. Mint ahogy kb. 2010-ig arról sem hallottunk, hogy ott van egy oroszajkú kisebbség. 2. Pedofília, beleegyezési korhatár. 14 éves kor fölött a gyerekek egymás közti szexuális kapcsolata, bár nem helyeslendő, de nem is kell büntetni. Viszont egy felnőtt embert, aki érett fejjel kikezd kiskorúval az bűnt követ el! Azt büntetni kell! Ha a felnőtt, ráadásul pedagógus, hivatásszerűen foglalkozik gyerekekkel, az súlyosbító körülmény. Duplázott büntetés is indokolt lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!