Erdogan: Támogatjuk Finnország NATO-csatlakozását

2023. március 17. 16:05

A török elnök pénteken Ankarában jelentette be, hogy Törökország hozzájárul Finnország NATO-csatlakozásához.

2023. március 17. 16:05
null

Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Ankarában bejelentette, hogy Törökország hozzájárul Finnország NATO-csatlakozásához.

Erdogan azon a sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet Sauli Niinistö finn elnökkel közösen tartott négyszemközti megbeszélésüket követően. A török államfő reményét fejezte ki, hogy a török parlament még a május 14-én tartandó választások előtt ratifikálja Finnország NATO-csatlakozását. Mint fogalmazott:

Finnország tagságával a NATO még inkább megerősödve játszik aktív szerepet a globális biztonság és stabilitás megőrzésében. 

Erdogan ugyanakkor jelezte, hogy Svédország NATO-csatlakozását illetően negatív a megítélése, miután Stockholm még nem adta ki Ankarának azt a mintegy 120 „terroristát”, akiket Törökország követel. Finnország esetében ilyen dolgok nincsenek – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. március 17. 23:42
A rohadt jó askárkiteket a korrupt Orbánnal együtt. Ukránt is szavazzátok be visszamenőleges joghatállyal. Gerinctelen férgek.
chief Bromden
2023. március 17. 18:49
Szentpétervárnak, Murmanszknak nem marad reakció ideje sem. Sanna, ha jót akarsz, ne akard.
Házam Hazája
2023. március 17. 18:23
" Stockholm még nem adta ki Ankarának azt a mintegy 120 „terroristát”, akiket Törökország követel." Nem tudják kiadni, mert azok azóta finn, holland, belga, német, norvég állampolgárok lettek.
barkasfarkas
2023. március 17. 17:04
Látom Erdogan kiadta az ukázt tegnap, ma mindketten bejelentik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!