Joe Biden elrendelte: kiadják a koronavírus eredetéről szóló titkosszolgálati anyagokat

2023. március 21. 08:11

Nyilvánosságra akar hozni mindent a koronavírus eredetével kapcsolatban.

2023. március 21. 08:11
null

Joe Biden aláírta azt a törvényt, amely előírja, hogy a koronavírus és a wuhani laboratórium közötti lehetséges kapcsolatokról szóló hírszerzési anyagokat nyilvánosságra hozzák. „A Covid-19 eredetének a végére kell járnunk... beleértve a Wuhan-i Virológiai Intézettel való lehetséges kapcsolatokat is” – írta Biden egy nyilatkozatban.

Az új jogszabály a legtöbb információ titkosságát feloldja és megosztja azokat a nagyvilággal.

Biden még 2021-ben utasította arra az amerikai hírszerzőügynökségeket, hogy minden lehetséges eszközzel derítsék fel, hogy mi a vírus eredete. Viszont ez az új törvényjavaslat politikai kockázatot jelent Amerikának, ugyanis az USA nehéz tárgyalóviszonyban van épp Kínával.

Peking hevesen elutasítja annak lehetőségét, hogy a wuhani laboratóriumban végzett kutatás során történt szivárgás szabadította volna el a világméretű járványt.

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. március 21. 14:29
Akkor ezt ők csinálták, nem lenne nekik jó ha másodikkénk kéne magyarázkodni!
cutcopy
2023. március 21. 12:26
"Biden még 2021-ben utasította arra az amerikai hírszerzőügynökségeket, hogy minden lehetséges eszközzel derítsék fel, hogy mi a vírus eredete" A vírusok nem az orvosokra tartoznak véletlenül..? Vagy a CIA Guantanamo-n kivallatott néhány izolált covidot is..?
Robert69
2023. március 21. 11:56
Mármint a Hollywood-i verziót. Talán sokan majd be is veszik, hogy az oroszok és a kínaiak esküdtek össze...........
Házam Hazája
2023. március 21. 11:36
Még egy mesekönyv?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!