A Cincinnati Állatkertbe költöztetik a „kokainmacskát”

2023. március 10. 16:26

Nem ez az első eset, hogy kábítószert találtak egy állat szervezetében.

2023. március 10. 16:26
null

A jövőben a Cincinnati Állatkertben fog élni az az afrikai szervál, amelynek szervezetében kokaint találtak az állatorvosok.

A vadmacska január 28-án szökött el gazdájától egy közúti ellenőrzés során. Ray Anderson, a Cincinnati Animal CARE munkatársa az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a mentés közben a macska egyik lába eltört, az ezt követő vizsgálatok során állapították meg, hogy

az Amiry névre hallgató állat szervezetében kokain volt.

A történetet hamar felkapta a közösségi média különösen, hogy nemrég mutatták be a „Kokainmedve” című filmet, amely történetének alapját az eset adta, amikor egy 175 kilós fekete medvét holtan találtak mintegy 2 millió dollár értékű kokain mellett.

Nem ez az első eset, hogy a Cincinnati Animal CARE-nál egy vadállat kábítószer tesztje pozitív lett. A csoport 2022-ben befogadott egy Neo nevű kapucinus majmot, amelynek szervezetében metamfetamin volt.

Az eset óta a menhelyen már bevett eljárássá vált, hogy a beérkező egzotikus állatokat tesztelik kábítószerekre

– mondta Anderson. Az utóbbi időben egyre népszerűbb a szerválok tartása az Egyesült Államokban, azonban ezek az állatok a házimacskáknál jóval speciálisabb gondozást igényelnek.

„Vannak sokkal jobb lehetőségek háziállatoknak, amelyek sokkal biztonságosabbak és fenntarthatóbbak” – magyarázta Anderson. Ohióban egyébként illegális a szerválok tartása, amelyek súlya elérheti a 40 kilót is.

Nyitókép: Cincinnati Animal CARE

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2023. március 11. 09:32
Mi történik, ha a kokainos szervál? Kettőshiba... :D
Zsoel
2023. március 10. 18:30
"Vannak sokkal jobb lehetőségek háziállatoknak, amelyek sokkal biztonságosabbak és fenntarthatóbbak" Uram, Jézus, ezt ki fordítani magyar?!
Medici
2023. március 10. 17:50
Szegény cica, több ATP versenyen nem indulhat. Narkó hatása alatt szervál.
zrx8
2023. március 10. 17:02
Vajon a kispesti ballibsi önkokórmányzati maffiózókat befogadná a budapesti állatkert ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!