III. Károly király Berlinben: A szabadságot védjük az agresszióval szemben

2023. március 30. 13:17

Az ukrajnai háborúról beszélt és németül is felszólalt a brit király a német fővárosban.

2023. március 30. 13:17
null

Első többnapos királyi látogatására érkezett III. Károly brit király Berlinbe. A koronázás előtt álló uralkodó a német fővárosban határozott politikai kijelentéseket tett, valamint németül is felszólalt egy rendezvényen.

A brit király a Brandenburgi kapunál találkozott Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnökkel szerdán. Az ezt követő állami fogadáson III. Károly méltatta Németország és Nagy-Britannia Ukrajna felé irányuló támogatását, mondván:

Csütörtök folyamán első brit királyként beszédet mondott a Bundestagban, a német parlamentben – amit a német egyesülés után a brit Sir Norman Foster tervei alapján építettek újjá –, valamint találkozott Olaf Scholz német kancellárral is.

A király a két ország kapcsolatait méltató beszédet mondott a parlamentben. Az ukrajnai háborúra kitérve úgy fogalmazott: az oroszok inváziója elképzelhetetlen szenvedést okozott megannyi ártatlan embernek. „Számos élet elpusztult, a szabadságot és az emberi méltóságot eltaposták, Európa biztonságát a legbrutálisabb módon fenyegették” – fogalmazott III. Károly, hozzátéve: szerinte Németország és Nagy-Britannia vezető szerepet vett föl, és Ukrajna két legnagyobb európai segítőjeként határozott választ adott a fejleményekre.

III. Károly e beszédét, valamint a fogadáson elmondott szónoklatát is részben németül mondta el. A brit uralkodói Windsor-ház egyébként több ágon is német eredetű, hiszen háromszáz éve a hannoveri választófejedelem örökölte a brit trónt, leszármazottja, Viktória egy Szász-Coburg-Gotha herceggel, Alberttel házasodott össze, majd az I. világháború során V. György király a nemzeti érzést erősítendő felvette a Windsor családi dinasztianevet. Ugyanakkor II. Erzsébet férje, Fülöp herceg is több ágon német, illetve dán származású volt.

 

III. Károly német nyelvű beszéde

 

Nyitókép: Ian Vogler / POOL / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. április 03. 11:44
A parazita vicckirály a kurváját is megkoronáztatja.)))))))))))
EX - Terminátor
2023. március 31. 02:07
MENJETEK EL A POKOLBA AZ ELMEBETEGSÉGEITEKKEL, MERT HA NEM NINCS BOCSÁNAT, ÉS NINCS KEGYELEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS NINCS PÁBESZÉD, ÉS NINCS BÉKE, ÉS NINCS KIOKTATÁS, ÉS NINCS BASZTATÁS MERT NEM KELL AZ AZ ESZELŐS RIBANC MEG AZ ŐRÜLTSÉGE!!! És ha ti férgek nem értetek a szóból, AKKOR CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG A VÉR FOG FOLYNI AZ IDŐK VÉGZETÉIG!!! Hogy merészelitek hogy képzelitek ti férgek? MEG FOGTOK DÖGLENI!
kulakman
2023. március 30. 22:28
Fiatalon is furcsán néztük volna, ez király? na de most: egy vén @kalap!
Türelem
2023. március 30. 21:14
Hofi jobb volt, mint ez a király......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!