Íme Zelenszkij öt pontja: ha mindegyik teljesül, szerinte megnyerik a háborút

2023. március 23. 21:07

Az ukrán elnök szerint a szankciós döntések késleltetésére „még csak utalás sem történhet”.

2023. március 23. 21:07
null

Volodimir Zelenszkij elnök egy az ukrajnai régiókat átszelő vonatról közvetlenül szólt az Európai Tanácshoz, és öt fő veszélyt sorolt fel, amelyek „elhúzzák az ukrajnai háborút” – számolt be a Pravda. Először is, az elnök megjegyezte, nem szabad késleltetni a fegyverek átadását az ukrán katonáknak, amelyek megvédhetik az ukránokat a terrortól.

Mindenekelőtt a nagy hatótávolságú fegyvereket.

Másodszor, Zelenszkij háláját fejezte ki a MiG-ek megvásárlásáról szóló döntésért Ukrajna számára, mivel ez jelentősen megerősíti az ukrán égbolt védelmét, de hangsúlyozta, hogy több modern repülőgépre van szükségük.

Harmadszor: A szankciós döntések késleltetésére még csak utalás sem lehet. Sőt, nem lehet a szankciók felhígítása sem, különösen nem az élelmiszerbiztonság manipulatív álcája alatt. Az erős szankciók biztonságot jelentenek, míg a szankciók gyengítése újabb válságok meghívása – hangsúlyozta az elnök.

A negyedik: Ukrajna már régóta beszél egy békeformula-csúcstalálkozó megszervezéséről. Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi körülmények között sok vezető nem tud Ukrajnába jönni, így a csúcstalálkozót a világ vagy Európa valamelyik fővárosában lehet megszervezni.

Ötödik: Kritikusan fontos, hogy Ukrajna és az Európai Unió közötti közeledés ne késlekedjen. Ukrajna készen áll arra, hogy még az idén döntés szülessen az uniós tagságról szóló tárgyalások megkezdéséről. Ugyanez a készség szükséges minden európai vezetőtől.

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 24. 16:36
Egy diliházban kényszer gyógykezelés, de lassú kell neki! az asszony meg nézze a drága ruháiban!
Igazszó
2023. március 24. 16:32
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
EX - Terminátor
2023. március 24. 12:08
Figyelj csak te sunyi PATKÁNY? Provokátoroknak bűnözőknek és soros kutyáknak (stb)? SOHA SEMMIT. De ha gondolod nagyon szívesen beszállok az elkalapálásotokba. Mert a hozzátok hasonló szemeteknek ez jár.
LKJK
2023. március 24. 11:45
Ez a Zselés féreg megint becuccozott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!