Nincs megállás: Lengyelország újabb Leopardokat küld Ukrajnába a héten

2023. március 07. 15:01

Ukrajna hónapok óta sürgeti a globális hatalmakat a járművek biztosítására.

2023. március 07. 15:01
null

Mariusz Błaszczak lengyel védelmi miniszter megerősítette, hogy a következő napokban újabb harckocsikat szállítanak Ukrajnának. Ez a fennmaradó 10 darab a 14 német gyártmányú Leopard 2 harckocsiból, amelyet felajánlott.

– mondta Błaszczak. Lengyelország januárban további 60 harckocsi küldését is megígérte Ukrajnának, míg a nyugati szövetségesek összesen 300 tankot ígértek a megtámadott országnak.

Ukrajna hónapok óta sürgette a globális hatalmakat a járművek biztosítására, mielőtt figyelmét az F-16-os repülőgépekre fordította volna.

Nyitókép: AFP / Patrik Stollarz

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2023. március 07. 15:43
Amúgy is van már 20000 lengyel beöltözve hoholnak. (Tényleg, ők is megünnepelték Bandera szülinapját?) Most adnak még (több) tankot, de személyzettel. (Amúgy sem a mennyiség, sem a Leo2A4 nem ijesztő. Ha menne összesen 800 db, legalább A5 verzió, akkor azzal már számolni kellene.)
kaffogó hebrencs
2023. március 07. 15:39
Mennyi propcsivideót fogunk látni, ahogy a győzhetetlen leopárdok aprítják az gyalásós szarruszkikat. Valljuk be, dögunalom a nyugati propaganda.
amca
2023. március 07. 15:39
Máté, meg Duda. Csak küldjétek. Öljétek az u kránokat, mint tettétek azt 500 éven keresztül. Emlékszel méh Bogdánra. Adott nektek rendesem. Milanovic, horvát,szerb elnök. Gorit ce sve: Égni fog mind. Ez a yugo komcsi tud vmit. Cestitam Milanovicu ! Totalno imate Pravo !!!
Vitéz János
2023. március 07. 15:37
Nincs megállás: Lengyelország újabb Leopardokat küld Ukrajnába a héten --- Óriási szükség is van rájuk! Még rengeteg ukránt akarnak megölni, s messze még az utolsó. Hat Magyarországnyi területet kell kiüríteni, beláthatjuk az nem kis feladat, főleg eszkpztelenül. És akkor még a többi fontos hatalmi, gazdasági, geopolitikai, politikai, ideológiai célt nem is említettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!