„Mindenki békét akar”, ezért szeretne még gyorsabban lőszereket küldeni Ukrajnába az uniós biztos 

2023. március 15. 16:37

„Céljaink egyértelműek: fel kell gyorsítani a lőszergyártás ütemét és mennyiségét” – jelentette ki a „békepárti” Mairead McGuinness.

2023. március 15. 16:37
null

A Kijev által kért lőszereket azonnal el kell juttatni Ukrajnába, ennek érdekében pedig meg kell növelni az európai a gyártási kapacitásokat – jelentette ki Mairead McGuinness, az Európai Bizottság pénzügyi stabilitásért, pénzügyi szolgáltatásokért és tőkepiaci unióért felelős biztosa Strasbourgban szerdán. Mairead McGuinness, az Európai Parlament plenáris ülésének az Európai Unió védelmi ágazatának megerősítéséről és az Ukrajnába történő fegyver- és lőszerszállítás felgyorsításáról folytatott vitán elmondta,

az unió elkötelezett, hogy további jelentős katonai segítségnyújtással támogassa Ukrajnát.    

Tájékoztatása szerint az ukrán katonai erők 150 milliméteres lőszerek mihamarabbi szállítását kérték az uniótól. A szállítás érdekében azonnali és közös válaszra van szükség az Európai Unió részéről.    

„Senki sincs, aki ne akarna békét”

Elmondta, 15 tagállamban 15 olyan gyártó van, amelyik képes teljesíteni az ukrajnai lőszerigényt, kapacitásuk azonban szűkös.    

– fogalmazott.  Az Európai Bizottság a gyártási kapacitás növeléséhez szükséges források mozgósítását szeretné lehetővé tenni, érdekében készen áll módosítani is az uniós költségvetést. „Mindenki békét akar. Senki sincs, aki ne békét akarna. Ezért természetesen segíteni akarjuk azt az Ukrajnát, melyet önálló országként az agresszor lerohant” – tette hozzá az uniós biztos.

(MTI)

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. március 15. 23:00
Biztos, hogy a biztos balsevista komisszár! Fegy verje szét a brüssz-elit fegyver lobbit!
kunfia
2023. március 15. 21:33
A "békepárti" Orbán ezenközben éppen 5 hetes tanfolyamokon ezredeseket képez, és a tanult tiszteket kirúgja... Vajon mi a célja a gazembernek ezzel, ha nem az, hogy a védekezési erőnket csökkentse? Linder Béla, a Károlyi-kormány hadügyminisztere 1918. november másodikán szögezte le: "Soha többé nem akarok katonát látni.” Orbán Viktor: "Soha többé nem akarok régi katonai vezetőt látni, csak gyorstalpalós ezredeseket"
sorivo4
2023. március 15. 21:31
Akik le akarják győzni a másikat, fölébe kerekedni és elnyomni, azok nem akarnak békét. Azok uralkodni akarnak, de végül rajtuk fognak uralkodni.
Zaj001
2023. március 15. 21:08
A háborúnak nem lesz győztese, azt nem lehet megnyerni, csak abbahagyni. Tárgyalások nélkül ez nem lehetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!