Orosz lap: Greta Thunberg aktivistából politikus lesz

2023. március 27. 10:21

Az Izvesztyija arról számolt be, hogy a 20 éves aktivista arra készül, hogy felhalmozott társadalmi tőkéjét a politikai jövőjébe fektesse, a nagy pénzügyi és politikai elit támogatásával.

2023. március 27. 10:21
null

Greta Thunberg „egy generáció hangjaként” szerzett globális elismerést. Most a 20 éves aktivista arra készül, hogy felhalmozott társadalmi tőkéjét a politikai jövőjébe fektesse, a nagy pénzügyi és politikai elit támogatásával – írta meg az Izvesztyija.

A lap emlékeztet, Greta Thunberg tiszteletbeli doktori címet kapott a Helsinki Egyetem teológiai tanszékétől. A díjátadó ünnepségre június 9-én kerül sor.

– mondta Martti Nissinen professzor. Az egyetemnek van egy biológia és környezettudományi tanszéke, mégis kifejezetten teológiából adományozza a fokozatot.

Az Izvesztyija utánajárt, hogy a svéd lánynak milyen érdemei vannak az elismerés elnyerésében.

Greta Tunberg szédületes karrierje 2018 augusztusában kezdődött,

amikor a 15 éves lány ülősztrájkba kezdett a Riksdag (svéd parlament) előtt. Közel egy hónap elteltével a magányos akció, amelyről a helyi média széleskörűen beszámolt, a világ minden tájáról érkező iskolások teljes körű tiltakozásává nőtte ki magát.

A lap hozzátette, hogy a projekt népszerűsítését szinte a kezdetektől fogva felkarolta a Nyílt Társadalom és a Bill & Melinda Gates Alapítvány.

Nyitókép: Miguel MEDINA / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2023. március 27. 19:15
Követeljük vissza Caligula lovát! Már csak a sze'kértelem okán is... Az a ló legalább tudta húzni!!!!
Takarító
2023. március 27. 15:34
Nálunk is van sok mongólidióta. Gyertek ide és válogassatok.
Obsitos Technikus
2023. március 27. 12:09
Le ne érettségizzen! Így még lehet esélye az EP elnökének vagy a Bizottság főtárgyalójának lenni..
roughneck
2023. március 27. 12:04
Eloxoben "felhalmozott", nem felhatalmazott, bocs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!