„Nagyon nehéz helyzetet teremtett volna, ha nemet mondunk Ankarának” – finn elnök a NATO-csatlakozásról

2023. március 19. 22:15

Sauli Niinistö finn elnök szerint országa korábbi csatlakozása nem rontja Svédország biztonsági helyzetét.

2023. március 19. 22:15
null

Sauli Niinistö vasárnap védelmébe vette hazája Svédország nélküli NATO-csatlakozásának lehetőségét.

– jelentette ki a finn államfő, miután Ankara március 17-én úgy döntött, hogy egyelőre csak Helsinki csatlakozását ratifikálja.

„Nagyon nehéz helyzetet teremtett volna, ha nemet mondunk Ankarának” – tette hozzá Niinistö, aki pénteken Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyalt. A finn elnök hangsúlyozta, amennyiben rajtuk múlik, Svédországgal „kéz a kézben” akarnak az szövetséghez csatlakozni.

– tette hozzá.

Niinistö a svéd SVT televíziónak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy meglátása szerint Finnország korábbi csatlakozása nem rontja Svédország biztonsági helyzetét, mindemellett pedig reményét fejezte ki, hogy nem fog soká tartani, míg Svédország is követheti Finnországot a NATO-ba.

(MTI)

Nyitókép: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. március 20. 08:32
A finn csatlakozás magyar megszavazása visszafordíthatatlan, óriási nemzetbiztonsági kockázatot teremtene: közvetlen NATO-orosz határ, azaz nyílt és közvetlen, bármikor begyújtható világháborús konfliktus-zóna létrehozása. KÉPVISELŐK, KEZDEMENYEZZETEK TITKOS SZAVAZÁST ÉS LEGYEN ESZETEK, MONDJATOK NEMET!!! Raáadásul a kormánynak így még lehetősége is lenne széttárt kezekkel magyarázkodni: "ők akarták, de sajnos nem sikerült."
Parm
2023. március 20. 07:40
A finn elnök Finnország érdekeit képviseli. Milyen meglepő.
Takarító
2023. március 20. 07:32
A finn NATO-tagság ratifikálása azonban Törökország és Magyarország kezében van. -t örökre jegyezzük meg. A beszavaztatás után jön majd a "mosom kezeimet", meg jaj anyám "nem ilyen lovat akartam". -ruha megstaggatzás és hamuszórás a cigányzsidó magyar bélgombócok fejeire. Hungaro Deutsche für er önbevallása szerintiekre.
Takarító
2023. március 20. 02:08
„Nagyon nehéz helyzetet teremtett volna, ha nemet mondunk Ankarának” – finn elnök a NATO-csatlakozásról - Értem. Ennyire nehéz volna békében függetlenként megmaradnotok? - Nofene ! Nem kis világháburút akaró nyomás nehezedhet rátok az USA-ból. Nálunk egy B 52 bombázó megtette a kellő hatást. Nálatok ki járt csak nem a tavaszi Mikulás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!