Betörték az orrát a volt görög pénzügyminiszternek, kórházba került

2023. március 11. 12:56

Jannisz Varufakisz azt írta, támadói felbérelt martalócoknak tűntek, és „azzal a béna hazugsággal jöttek, hogy kiárusítottam az országot a trojkának”.

2023. március 11. 12:56
null

Csuklyás ismeretlenek megtámadták péntek éjjel Jannisz Varufakisz korábbi görög pénzügyminisztert Athénban, a volt politikusnak eltört az orra és kórházba került. A baloldali közgazdászt, egykori kormánytagot egy étteremben szúrta ki egy nagyjából húszfős csoport, és heccelni kezdték. Amikor Varufakisz kiment hozzájuk az utcára, összeverték, miután a földre került, megrugdosták és ököllel betörték az orrát. A 61 éves politikus nem sokkal a támadás után a Twitteren köszönte meg az embereknek az iránta tanúsított együttérzést, s egyúttal közölte, hogy nem szélsőbaloldaliak támadtak rá.

– írta a politikus. „Felbérelt martalócoknak tűntek, és azzal a béna hazugsággal jöttek, hogy kiárusítottam az országot a trojkának” – tette hozzá. Pártja, a Mera25 fasisztának nevezte a támadókat.

Varufakisz a görög adósságválság csúcspontján volt az ország pénzügyminisztere, a baloldali Alekszisz Ciprasz kormányában, amikor az ország pénzügyi stabilizálási programját az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap trojkája felügyelte. Jelenleg parlamenti képviselő.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/ Ficsor Márton

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2023. március 12. 08:48
pedig tipikus antifa módszer, húszan egyre. szar gyáva banda.
krampus
2023. március 12. 04:53
Gyursany, Demszky stb...nalunk miert nincs ilyen szep hir roluk! Kaligelit is oda akartam irni, de szerintem ha az ember ranez eloben arra a bargyu fejere, megsajnalja es csupan lekopi...bar meg a kopeter is kar, az is tobbet er Gelinel. Nagyon rossz erzes lehet minden reggel arra kelni, hogy kaligeli vagy. Ismerek egy ugyanilyen ostoba es szanalmas fickot, egy rakas szerencsetlenseg mint Kaligeli, de az legalabb megmaradt takaritonak. Ugy neha elkepzelem, hogy az elet milyen kegyetlen. Itt van o es Kaligeli, ugyanaz a nyomorult cserencsetlen mindketto, s amig az egyik fopolgalmesztel lett, a masik takarit egy gyarban..."Geli csodaorszagban".
Kybon
2023. március 12. 00:57
Azért azt szögezzük le: a görögök nem szeretnek dolgozni. De szeretnek adót csalni. És ez nagyjából mindent megmagyaráz...
akkor ki
2023. március 11. 17:59
Görög honban így rendezik le azt, aki szarházi tolvaj hazaáruló! ferenc and clara, hhhmmmmm?! Mit szóltok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!