A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kellemetlen helyzetbe hozzák a nőket a gendersemleges mosdók Londonban

2023. március 23. 12:01

Egy színház mosdójában szereztek rossz élményeket egy újságírónőnek.

2023. március 23. 12:01
null

A Lyric Hammersmith londoni színházat kritizálták, amiért kényelmetlen helyzetbe hozzák a női látogatókat a mosdóban. Az intézmény ugyanis több gender-inkluzív, vagyis koedukált mosdóval rendelkezik – derül ki a The Telegraph cikkéből.

A színház ezt azzal indokolja, hogy így igyekeznek kielégíteni „minden, a mosdót használó személy” igényeit. A nők igényeit azonban úgy látszik, mégsem elégítik ki. Joan Smith újságírónő és nőjogi aktivista nemrég arról panaszkodott, hogy nagyon kellemetlenül érezte magát a „minden nem” számára fenntartott mosdó használata után.

A hölgy kedden nézett meg egy színdarabot a színházban, és a szünetben nem volt ideje megkeresni egy kifejezetten nőknek fenntartott mosdót, ezért egy koedukáltba volt kénytelen bemenni.

Ahhoz, hogy eljusson a fülkéhez, öt piszoár mellett kellett elhaladnia, ami nagyon kellemetlenül érintette.

Sőt, egy férfi pont belépett, amikor távozni készültem, és annyira megilletődött, hogy inkább rögtön ki is ment” – írta, és hozzátette, hogy nem szeretne idegen férfiakat ilyen helyzetben látni, és biztos benne, hogy a legtöbb férfi sem örül ennek.

Az újságírónő azóta már levélben megírta aggodalmait a színháznak, valamint Andy Slaughternek, a Hammersmith-i munkáspárt elnökének is.

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. március 23. 20:36
Az ottani hölgyeknek erre majd érdemes lesz visszagondolni a szavazófülkében.
Akitlosz
2023. március 23. 18:45
"gender-inkluzív, vagyis koedukált" Ezt a szót már jó régóta ismerem. Mármint azt, hogy koedukált. A másikat most olvasom először.
masikhozzaszolo
2023. március 23. 17:24
Egy világ omlik össze mindjárt bennem. Még az is lehet, hogy nem szülhetek? Hiába dolgozok azon, hogy teherbe essek. Gondolom, nő is teherbe tud ejteni, az alap, nem?
fintorman
2023. március 23. 17:21
Szerintem, ha nem tudja valaki, hogy milyen nemű, fogjon egy kötelet, és kösse fel magát. Velük együtt a libsik, újbalosok, az összes féreg is mehet. Ha már ennyire kínlódnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról