A finn miniszterelnök a hadvezetés tudta nélkül ígért vadászgépeket Zelenszkijnek

2023. március 11. 14:30

A légierő parancsnoka szerint addig biztosan nem mondhatnak le a Hornetekről, amíg nem kapják meg Amerikából az F-35-ösöket.

2023. március 11. 14:30
null

Nem volt információja a finn légierőnek arról, hogy át kell adniuk saját, Hornet típusú vadászgépeiket Ukrajnának – írja a VG, erről ők is csak azután értesültek, hogy Sanna Marin miniszterelnök pénteken bejelentette Kijevben, ahol egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Juha-Pekka Kerenen, a légierő parancsnoka újságírói kérdésre elárulta: velük senki sem egyeztetett az ügyben. 

Az Unian ukrán lap arról ír, Kerenen szerint a bejelentés azért is nagyon furcsa, mert addig biztosan nem mondhatnak le a Hornetekről, amíg

nem kapják meg Amerikából az F-35-ösöket.

A gépek leszállítása és felkészítése az ukránok számára alapos  előkészületet igényel, így nem lehet csak ad hoc dönteni.

Nyitókép: Diego Ravier / Hans Lucas / AFP

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. március 13. 10:03
Gyenge karakter az, aki nem tud nemet mondani. Ennyi idősen már tudnia kéne. Mormonok, Jehova Tanúi, Népszámlálók, MLM-esek mind szuper tréning a nemet mondásra. Ilyen naív hülye picsát... Jaj annak az országnak amelynek fejedelmei gyerkőcök. Meg azoknak is akik fejedelmei reggeltől estig dőzsölnek. (partygirl)
Igazszó
2023. március 13. 08:10
A világnak, meg pár finn halvérű fasznak is jobb kett volna, ha ez a hülyepicsa is inkább dugott volna, mint a nyúl, a politizálás helyett. De elbaszták. Nem kicsit, nagyon.
Rocktoberi
2023. március 12. 18:14
Ez az eredmény ha miniszterelnököt csinálnak kávéfőző Gizikéből.
Katakomba
2023. március 12. 11:53
kétszer is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!