Věra Jourová újra akcióban: szerinte Orbán elárulja az Európai Uniót és veszélybe sodorja Magyarországot

2023. február 26. 11:11

Természetesen a lengyelekről is ejtett pár szót.

2023. február 26. 11:11
null

Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke szigorúbb etikai szabályokat szeretne a tagállamok diplomatáira és köztisztviselőire vonatkozóan – számolt be a Die Presse.

Az Uniós biztos szerint Orbán elárulja az Európai Uniót. Vera Jourová úgy látja, hogy a magyar kormány egyre távolabb kerül  Brüsszeltől. A biztos úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök, valamint Szijjártó Péter kiszolgáltatottá teszi hazánkat akkor, amikor

a keleti nyitás keretében Oroszországhoz közeledik.

Lengyelországról is mondott néhány szót a Die Presse-nek az uniós biztos. Szerinte a Varsóval kötött egyezmény alapján most arra vár az uniós testület, aláírja-e Duda elnök az igazságügy törvénysértő reformjának részleges módosítását előirányzó jogszabályt. Elmondta, amennyiben ez megtörténik, akkor a felfüggesztett pénzek folyósítására is sor fog kerülni. 

 

***

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. február 27. 12:07
"Vera Jourová újra akcióban: szerinte Orbán elárulja az Európai Uniót és veszélybe sodorja Magyarországot" Isten nem ver a bottal ver a juróvával. Adolf Hitler is pont így gondolta Horthy Miklósról Aztán megtette Szálasi Ferencet nemzetvezetőnek. Most majd Ferencné jön az árnyékból. Ez a nézés! Körmös Bauer nézte így, hogy kinek van még meg a körme.
dezodor
2023. február 27. 09:44
"Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke szigorúbb etikai szabályokat szeretne a tagállamok diplomatáira és köztisztviselőire vonatkozóan – számolt be a Die Presse." Az Eu-zászlóba be kéne tenni Farizeus képét. A legjellemzőbb "érték" jelenleg az EU bürokráciában.
akkor ki
2023. február 26. 21:37
Meg aszta már valaki azóta ezt a kurvát, hogy lenyugodjon?
Skulo
2023. február 26. 17:44
Fogalmazol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!