„Ne közelítsen!” – kínai vadászgépek vettek üldözőbe egy amerikai katonai gépet (VIDEÓ)

2023. február 27. 17:26

Ne közelítsen, vagy felelnie kell a következményekért! – idézte az amerikai hírportál a kínaiak figyelmeztetését.

2023. február 27. 17:26
null

Rárepült egy amerikai katonai repülőgépre a kínai légierő a Dél-kínai-tengeren – közölte az amerikai Fox News.

A kínaiak által üldözőbe vett gép az Egyesült Államok haditengerészetének P-8-as tengerészeti felderítő repülőgépe volt, először egy irányítótorony figyelmeztette a gép személyzetét, majd felszállt egy kínai vadászgép is, amely 150 méterre közelítette meg az amerikai gépet.

Ne közelítsen, vagy felelnie kell a következményekért!”

– idézi az amerikai hírportál a kínaiak figyelmeztetését.

Az incidens a beszámolók szerint nemzetközi vizek fölött történt.

 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bcs333
2023. február 28. 13:01
Úgy gondolom , hogy a valamikori Szovjetúnió lemondott a keleti blokk fölötti "hatalmáról" , így ezek az országok ( köztük mi is ) önálló életet élhetünk. Abban nem vagyok biztos , hogy az EU -val való kapcsolatunk jobb , vagy hasznosabb , mint ha maradt volna a valamikori szovjet kapcsolat . Ma Oroszország egész más - gondolom elsősorban a gáz és olajimportjának meg persze a határozott és józan elnökének köszönhetően. Amikor a szovjetek innen kimentek , egy osztrák családnak is csak egy autója volt , tehát olyan őrült nagy különbség nem volt kelet és nyugat között. Persze különbség azért volt.A nyugati határ mellett élek , ezt tapasztaltam. Úgy tudom , hogy az ukránok megszegtek egy megállapodást , és a többszöri orosz felszólításra sem reagáltak . Emiatt indulhatott el a háború. Nézetem szerint az ukrán elnöknek esze nincs , mert elérte , hogy az országát lebombázzák , a lakossága egy része külföldre menekül ( visszatérni nem hiszem , hogy fog ) . És mindez persze a szemét amerikai és EU segítség ajánlatnak köszönhető . Úgy tudom , hogy mielőtt a nyugati "segítség" szóba került , az ukrán elnök rögtön leült tárgyalni . Érzésem szerint akkor pillanatokon belül rendeződött volna a dolog. Én sajnálom az ukránokat , egy ilyen idióta elnök miatt kell otthagyni az otthonukat . Nem tudom , mikor ér véget ez a háború , de tartok tőle , hogy az amerikai "közbenjárás" miatt a másik oldalról Kína is jelentkezni fog. És van egy olyan érzésem , hogy az EU amerikai nyomásra "szállt " be. Tényleg nem is sejtem , ennek mikor lesz vége , de sajnálom az ukrán lakósságot , és nagyon gyorsan le kellene váltaniuk a mostani elnöküket , hogy egy józan elnök az orosz féllel valami megállapodásra juthasson. Ez persze az én véleményem és meglátásom. Sok józan hozzászólást olvastam.
Kacorka
2023. február 28. 10:03
A P8 azért vigyázzon, mert bironyos szögből pont úgy néz ki mint egy léggömb valami gondolával az alján...
Hajnóczi Kristóf
2023. február 28. 08:42
Ez már a sokadik fegyvernek látszó tárgy, ami megjelenik a színpadon, és ez az álmoskönyvek szerint semmi jót nem jelent. Attól tartok, hamarosan eljön az eszkalációnak az a szintje, amikor már mi sem tudjuk kivonni magunkat, mint NATO tagok. Kellemetlen "apróság", de a hőn és joggal nem szeretett USA a katonai szövetségesünk. Ha megtámadják...
B_kanya
2023. február 28. 06:58
Az USA még elvileg az Egy Kína elvet tartja, tehát Tajvan Kína része így a Tajvani Szoros esetén a "nemzetközi vizek" kitétel Kína által nem jogalap nélkül vitatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!