Összehangolt támadás ért egy Donyeck megyei települést

2023. február 20. 20:11

Orosz légicsapások értek hétfőn egy iskolát, valamint lakóépületeket, üzlethelyiségeket és kávézókat a donyecki régióban, a Kosztyantinyivka közelében fekvő Ivanopillja faluban egy helyi lakos életét vesztette, ketten megsérültek – közölte Pavlo Kirilenko megyei kormányzó a Telegramon.

2023. február 20. 20:11
null

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők a nap folyamán 3 rakéta- és 22 légicsapást indítottak, valamint több mint harminc támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.

– fejtette ki a kijevi katonai vezetés közleményében.

Hozzátette, hogy Donyeck megyén kívül Harkiv megyében több mint húsz település környékére mértek csapásokat az oroszok, ezen felül az északkeleti Szumi megyét is érte támadás. A déli Herszon megyében a közlemény szerint az orosz erők a megszállásuk alatt álló körzeteket is lőttek, hogy ezekért a támadásokért az ukrán hadsereget tegyék felelőssé.

Ezzel egy időben az ukrán légierő 16 csapást mért orosz élőerő- és haditechnikai eszközök koncentrációs területeire, és eltaláltak egy ellenséges légvédelmi rakétarendszert – közölte a vezérkar.

(MTI) 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik