Összehangolt támadás ért egy Donyeck megyei települést

2023. február 20. 20:11

Orosz légicsapások értek hétfőn egy iskolát, valamint lakóépületeket, üzlethelyiségeket és kávézókat a donyecki régióban, a Kosztyantinyivka közelében fekvő Ivanopillja faluban egy helyi lakos életét vesztette, ketten megsérültek – közölte Pavlo Kirilenko megyei kormányzó a Telegramon.

2023. február 20. 20:11
null

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők a nap folyamán 3 rakéta- és 22 légicsapást indítottak, valamint több mint harminc támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.

– fejtette ki a kijevi katonai vezetés közleményében.

Hozzátette, hogy Donyeck megyén kívül Harkiv megyében több mint húsz település környékére mértek csapásokat az oroszok, ezen felül az északkeleti Szumi megyét is érte támadás. A déli Herszon megyében a közlemény szerint az orosz erők a megszállásuk alatt álló körzeteket is lőttek, hogy ezekért a támadásokért az ukrán hadsereget tegyék felelőssé.

Ezzel egy időben az ukrán légierő 16 csapást mért orosz élőerő- és haditechnikai eszközök koncentrációs területeire, és eltaláltak egy ellenséges légvédelmi rakétarendszert – közölte a vezérkar.

(MTI) 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. február 21. 07:50
Na most a listát - mit foglaltak el?! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kormánypárti2
2023. február 21. 07:42
Már ott felröhögtem hogy "kávézót". :DDD Mindenképp fel kell venni Ukrajnát az EU-ba, mert náluk már a falvak is tele vannak kávézóval! Lehet hogy Fajkasázyyyy eltévedt és nem bécsben, hanem ukrajnában nyitott kávézókat?
letsgobrandon
2023. február 20. 22:37
"egy helyi lakos életét vesztette, ketten megsérültek" --- Bazmeg... Mint Drezda bombázása
monuskaroly
2023. február 20. 21:51
Hát ha az Eiffel-torony kék-sárgára festése sem segít, akkor már tényleg nem tudom mi lesz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!