Volt ukrán védelmi miniszter: Előbb-utóbb el kell gondolkodni azon, hogy megéri-e Bahmutban maradnunk

2023. február 09. 12:11

Andrij Zagorodnyuk szerint néha „stratégiai, érzelemmentes” döntéseket is kell hozni a háborúban.

2023. február 09. 12:11
null

Ukrajna volt védelmi minisztere, jelenleg a Centre for Defense Strategies elemzője, Andrij Zagorodnyuk a CNBC-nek nyilatkozva arról beszélt: 

előbb vagy utóbb felmerülhet az a kérdés, hogy megéri-e a katonáinkat Bahmutban tartani”.

Szerinte ugyanis Ukrajnának okosan kell bánnia az emberállományával. „Oroszország szinte végtelen veszteségeket is elbír, egyszerűen nem érdekli őket, mennyi embert vesztenek el. Nekünk más a helyzetünk, minket ez érdekel” – érvelt Zagorodnyuk, aki okfejtését azzal folytatta, hogy a háborúban noha „fontos minden falu és város védelme”, ugyanakkor „néha stratégiai, érzelemmentes döntéseket kell hozni arról, hogy érdemes-e kihúzni a harcokat egyes helyeken”, példaként említve Szoledárt. 

Miért Bahmut?

A CNBC elemzőkre hivatkozva azt írja, Moszkva azt reméli, hogy Bahmut elfoglalásával elvághatja az ukrán ellátási láncait kelet felé, Bahmuton keresztül pedig tovább vonulhatnak olyan nagyvárosok felé, mint Kramatorszk vagy Szlovjanszk.

Nyitóképen: Bahmut utca. Fotó: Yevhen Titov / Anadolu Agency / AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. február 10. 08:42
Rugalmas elszakadás, arcvonalkiegyenesítés, Wunderwaffe, és Steiner győzni fog az Állatkertnél. Bumm, röppen a golyó, csorog a cián.
Kotucso
2023. február 09. 16:47
Itt nem az a kérdés,hogy érdemes -e, hanem,hogy tudnátok-e. Kötve hiszem.
bispora
2023. február 09. 14:56
Csak és kizárólag akkor, ha már meghaltatok...
bispora
2023. február 09. 14:25
„Oroszország szinte végtelen veszteségeket is elbír, egyszerűen nem érdekli őket, mennyi embert vesztenek el. Nekünk más a helyzetünk, minket ez érdekel– érvelt Zagorodnyuk" Jól nyomja az ukrán! Miközben a BBC(!) egy kéthete kiszivárogtatott anyagban az orosz halottak számát 18 ezerre, az ukránokét 150 ezerre teszi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!