Kórusban éltették a cseh ultrák a melegségét felvállaló focistát

2023. február 21. 09:51

„Ez volt a labdarúgó-pályafutásom legerősebb pillanata” – nyilatkozta Jakub Jankto.

2023. február 21. 09:51
null

Bő egy hete került a figyelem középpontjába Jakub Jankto. A cseh focista a világon a harmadik aktív labdarúgóként vállalta fel, hogy a saját neméhez vonzódik.

 A 27 éves, 45-szörös cseh válogatott labdarúgó vasárnap először lépett pályára bejelentése óta a Sparta Praha csapatában.

A 70. percben becserélt Jankto, aki egy perccel később gólpasszt adott. 

A 14 ezres közönség ezután nem a gólszerző, hanem a coming outoló focistát éltette, aki nem is bírta visszatartani a könnyeit. 

A java azonban csak a mérkőzés lefújása után következett, amikor a 3–0-ra győztes Sparta játékosai odasereglettek a hazai kemény mag elé. A szurkolók percekig kántálták Jakub Jankto nevét. 

„Ez volt a labdarúgó-pályafutásom legerősebb pillanata” – nyilatkozta a lefújás után a focista, aki bátorító üzenetet kapott Thomas Hitzlspergertől, az első nyíltan meleg német futballistától, aki 2014-ben, de már visszavonulása után jelentette be, hogy saját neméhez vonzódik. 

Nyitókép: Twitter 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2023. február 21. 15:04
Kedveli a meleg helyzeteket
fatman
2023. február 21. 13:59
Szép új világ ünnepelni kell a buzikat Gratulálok
sorostalanság
2023. február 21. 13:53
Kezdem azt hinni, hogy a cseheknél valami agyrohasztó vírus terjedt el. Így már egészen más értelmezést kap Jakub ölelkezése a csapattársakkal pláne, ha gólörömnél még rá is veti magát a gólszerzőre. Engem a hideg rázna ki...
fado
2023. február 21. 13:04
Sátán átvette at uralmat az EU-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!