Felszálltak az orosz Tu-95-ös stratégiai bombázók

2023. február 10. 14:38

A típus cirkálórakéták hordozására is képes.

2023. február 10. 14:38
null

Ukrán információk szerint pénteken reggel több orosz Tu-95-ös szállt fel. Ukrajna csaknem egész területén légiriadó volt péntekre virradó éjjel, az oroszok egy órán belül legkevesebb tizenhét rakétát lőttek a mai nap Zaporizzsjára. Kijev arra figyelmeztette az ukránokat, hogy vegyék komolyan a riasztásokat.

– nyilatkozta Szerhij Popko, a Kijev Városi Katonai Adminisztráció vezetője.

Popko azt mondta, mindenki vonuljon biztonságos helyre, amint meghallja a légvédelmi szirénákat, ugyanis jelentős a rakétacsapás veszélye. Ukrán katonai információk szerint Moszkva három rakétahordozót, benne egy tengeralattjárót vezényelt a Fekete-tengerre. 

Nyitókép: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. február 11. 17:23
Halál az emberiség ellenségeire!
Lobello
2023. február 11. 16:33
Az oroszok nem gyors háborút akartak. Mert 3millio katonával nem támadtak. Legyengült országot fognak kifeszíteni. Kezdődik
HomerS80
2023. február 11. 09:38
"Moszkva három rakétahordozót, benne egy tengeralattjárót vezényelt a Fekete-tengerre". Hogyan lehetséges? Repülnek? Tudom, hogy hülyeségnek tűnik a kérdés, de Törökország nem blokkolja a haditengerészeti eszközök áthaladását?! "Törökország minden ország hadihajója számára megtiltja az áthaladást a Fekete-tengeren a két tengerszoroson, a Boszporuszon és a Dardanellákon - jelentette be hétfő este Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter. Értesítettük a tengerparti és más országokat, hogy ne küldjenek hadihajókat a Fekete-tengerre. (...) A montreux-i egyezmény rendelkezéseit alkalmazzuk – közölte a miniszter az Anadolu török hivatalos hírügynökség jelentése szerint".
ringwoodite
2023. február 11. 08:06
Ezekkel 5 óra alatt le lehet darálni Kievet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!