Megérkezett a frontra az oroszok vezető nélküli szárazföldi harcjárműve

2023. február 02. 14:57

Egyelőre csak négy darab, de továbbiakat várnak.

2023. február 02. 14:57
null

Négy darab Marker típusú UGV érkezett az oroszok oldalán a háborúban. A jelentések szerint a vezető nélküli szárazföldi harcjárművekkel Moszkva komoly előnyben lehet, ugyanis akár a nyugati tankokat is képes likvidálni. 

Dimitrij Rogozsin, az orosz űrhivatal korábbi vezérigazgatója a járműről azt mondta régebben, hogy bármilyen NATO-harcjárművet el tudnak vele pusztítani, beleértve a Leopard 2, és az Abrams harckocsikat is. A járműveket még páncéltörő fegyverekkel készülnek felszerelni, továbbá az informatikai rendszerükbe fel kell vinni az azonosításhoz szükséges adatokat. 

Úgy tudni, hogy a Marker UGV nem teljesen automatizált, távolról tudják irányítani, a célkereséshez használ automata rendszert, ám a tűzparancsot ember adja le.

Nyitókép: Twitter

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
putyliorkok
2023. február 03. 02:07
Moszkva komoly előnyben lehet, ugyanis akár a nyugati tankokat is képes likvidálni. Hehehehehe....egy hét és kuka mint az orkok két ""szupertankja""! :DD
Kivűlálló
2023. február 02. 20:59
Nem újdonság (csak az ukránszopóknak), lapozzunk..!
Ólat a trolloknak
2023. február 02. 20:43
Nu ez is valami? Az ukránoknak az egész országuk vezető nélküli..
fatman
2023. február 02. 18:54
Ígéretes... Kíváncsi vagyok... Meg kérdés, h mennyit tudnak gyártani... Ebből, meg drónokból, rakétákból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!