New York Times: Nehéz a helyzet, Ukrajna vesztésre áll

2023. február 07. 20:42

„Ukrajna vesztésre áll a háborúban, ezért hoztak döntést a NATO tagországai arról, hogy modern harckocsikat adnak át nekik” – fogalmazott Christopher Caldwell.

2023. február 07. 20:42
null

„Ukrajna vesztésre áll a háborúban, ezért hoztak döntést a NATO tagországai arról, hogy modern harckocsikat adnak át nekik. A lépés azonban a konfliktus eszkalálásával fenyeget” – erről írt véleménycikkében a The New York Times újságírója, Christopher Caldwell.

Az amerikai lap újságírója úgy látja, a döntés, hogy az Egyesült Államok M1 Abrams típusú harckocsikat ad át Ukrajnának, 

A probléma az, hogy Ukrajna vesztésre áll a háborúban. És abból, amit látunk, nem amiatt, hogy a katonái rosszul harcolnak, vagy az emberek elvesztették volna a hitüket, hanem amiatt, hogy a háborúból egy első világháborúhoz hasonlít anyagháború lett. Az ilyen háborúkat – mint az első világháborút is – az az oldal nyeri, amelynek több tartaléka van demográfiailag és az ipari erőforrásokat tekintve – írta a The New York Times szerzője, hozzátéve, Oroszország lakossága a háromszorosa Ukrajnáénak.

Nyitókép: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 08. 16:27
Beköszön a zsidókhoz is Valóság nagybácsi?
NERbot
2023. február 08. 12:50
Az orosz hadsereget nem lehet háborúban megverni. A bizánciaknak, a líveknek, a mongoloknak, a lengyeleknek, a svédeknek, a briteknek, a japánoknak, a finneknek, az afgánoknak sem sikerült. Miért pont a semmilyen nemzetközi hátországgal nem rendelkező, csóró ukránoknak sikerülne?
XTRO
2023. február 08. 12:43
Nahát, eddig mindig a győzelemről beszéltek a megroppant gerincű elfogyott lőszerű demoralizált orosz hadsereg felett. Putyin legalább négy halálos betegségbe halt bele és Oroszország összeroppant a szankciók miatt. Mi történt ? Lehet, hogy hazudtak..?
airmax
2023. február 08. 12:30
Hogy a büdös retekbe...? két-három hónappal ezelőtt az ukránok még hetente nyerték meg a háborút... Emlékezzünk csak vissza a portfoliótól, a new york timesig ugyanazt a győzelmi mámort sugározták... Csak nem az van hogy a háború nem egy marketing jelentés, vagy promóciós kampány, ahogy azt a pénzbirodalmi sajtó eladja, és ahogy azt a libsik képzelik... Természetesen az oroszok sem nyerték meg a háborút... Nem is fogják, mert minden háborúnak csak vesztesei azok akik részt vesznek benne... Nyertesei csak kívül vannak... Ha egyáltalán....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!