Az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

2023. február 07. 17:12

Amennyiben „az amerikaiak nem fejezik be rosszindulatú tevékenységüket az információs térben, az az érintett diplomaták kiutasításához vezethet”.

2023. február 07. 17:12
null

Jegyzékben követelte a moszkvai amerikai nagykövetségtől az orosz külügyminisztérium, hogy ne avatkozzon be Oroszország belügyeibe – közölte a RIA Novosztyi állami hírügynökség kedden a moszkvai diplomáciai hivatal vezetéséhez közelálló forrásra hivatkozva.

Az informátor szerint a Lynne Tracy új amerikai nagykövetnek átadott jegyzék rámutatott, hogy az amerikai diplomáciai képviselet többszöri figyelmeztetés ellenére folytatja rosszindulatú tevékenységét az információs térben, nem helyénvaló kijelentéseket enged meg magának Oroszország vezetéséről, és hamis híreket terjeszt az orosz fegyveres erőkről.    

„Az amerikai diplomatákat figyelmeztetésben részesítettük, hogy ne kíséreljenek meg felforgató tevékenységet folytatni, befolyásoló ügynököket toborozni azzal a céllal, hogy nézeteltérést és viszályt szítsanak az orosz társadalomban, államellenes fellépésre ösztönözzenek” – mondta a lap forrása. 

A neve elhallgatása mellett nyilatkozó illetékes kilátásba helyezte az érintett diplomaták kiutasítását, függetlenül attól, hogy milyen pozíciót töltenek be.

Mint mondta, az orosz külügyminisztérium kemény üzenetet intézett Tracy nagykövethez, amelynek lényege, hogy szigorúan be kell tartania az orosz törvényeket, és fel kell hagynia a Moszkva követelményeivel és a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény rendelkezéseivel ellentétes tevékenységekkel.    

„Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség információs forrásai által terjesztett féktelen oroszellenes propagandát, és minden rendelkezésre álló eszközt fel kíván használni annak semlegesítésére” – hangoztatta a RIA Novosztyi informátora.    Tracy, akit 2022 végén neveztek ki az Egyesült Államok oroszországi nagykövetévé, január 30-án kereste fel az orosz külügyminisztériumot, hogy bemutassa megbízólevelét. A tárca szóvivője, Marija Zaharova a látogatást követően reményét fejezte ki, hogy az új misszióvezető nem fog beavatkozni Oroszország belügyeibe.

(MTI)

 

***

Nyitókép:MTI/AP pool/Efrem Lukackij, EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Kapcsolódó cikkek

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piliscsabai
2023. február 08. 09:32
Az oroszoknak ebben nagy tapasztalatuk van, az első világháburól. Egy Vlagyimir Iljics nevű Svájcba száműzött liberális hőzőngőt és anarchistát (mint most Weber, Verhofstadt vagy Daniel Freund) a németek titokban visszacsempésztek Oroszországba és Ő az egész országot lángba borította közel 80 évre. Hát köszönik elég volt egy Vlagyimir Iljics
48gondolkodó
2023. február 08. 09:29
Gondolom nem tudok politikusan gondolkodni, de időszerű lenne magyar részről is hasonlót kiadni több ország felé hogy kit küldenek el a destruktív tevékenysége miatt. Ugyanis tömény bizonyított hazudozásokat közölnek. ezt továbbítja a magyar gyursánista ellenzék az olvasók felé, amit sajnos el is hisznek. Hiba a kormány részéről, hogy ezekre nincs azonnali kontra válasz sem
Lajoss
2023. február 08. 07:57
Húha..Bruhaha
kurbitalis
2023. február 08. 04:22
Az egész világon gyűlölik az USÁ-t. Ez faktum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik