Ukrán miniszter: Azért osztogatják a behívókat az utcán, mert pótolni kell a veszteségeket

2023. február 07. 07:13

„Ha egy férfi alkalmas a sorozásra, akkor készen kell állnia a szolgálatra” – mondta Reznyikov.

2023. február 07. 07:13
null

A Kárpáthír arról ír, hogy Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter elmondta: a behívók utcán osztogatására azért van szükség, mert az ukrán hadseregnek pótolnia kell a fronton keletkezett veszteségeket.

Azt írják, Ukrajinszka Pravdának adott interjúban a miniszter hangsúlyozta: a katonai biztosok azért kénytelenek az utcán beidézni a hadköteles korú férfiakat, mert közülük

sokan nem laknak a regisztrációjuk helyén, és a felhívás ellenére nem jelentek meg a helyi toborzóközpontokban.

„Ha egy sorköteles korú férfit látnak élve és egészségesen, akkor beidézik, és köteles megjelenni. Ez nem azt jelenti, hogy holnap mozgósítják. Meg kell jelennie, be kell mutatnia az iratait. Talán kiderül, hogy: »Igen, hadköteles korú vagyok, de van felmentésem, vagy 4 gyerekem van.« Oké, jelenjen meg és mutassa meg az iratait, ennyi” – mondta Reznyikov.

A miniszter hangsúlyozta: a legtöbb önkéntes 2022 február-márciusban jelentkezett, de „másoknak is meg kell érteniük, hogy jelenleg zajlik a mozgósítás, és ha egy férfi alkalmas a sorozásra, akkor készen kell állnia a szolgálatra.”

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Backstab
2023. február 07. 16:14
Kurva budos naci kutya. Mar az utca emberet sem hagyja beken. Fuuu Dislike
Igazszó
2023. február 07. 15:12
Minek öregeket és 16 éveseket, nőket mozgósítanotok büdös hazug zsidó a győzelmetek hajnalán? Az angol titkosszolgálat is megírta: a ruszkiknak elfogyott a rakétája, lőszere, embere, harckocsija, lelkesedése és putyin rákos, szívbeteg és halott. Egyszerre. Magatokat leplezed le, mert buta vagy mesüge!
Rák úr
2023. február 07. 09:02
Én a függetlenobjektív sajtóból úgy tudtam, hogy nincsenek veszteségeik. Az erejüket egyedül az orosz hullahegyek eltakarítása emészti fel. És különben is beovnulnak a Krímbe, mert Elenszkij már lefoglalta ott a jól megérdemelt nyaralása céljából az egyik szállodát. Sőt, ha a ruszkik nem kapják össze magukat, a hoholok a Kurill-szigeteken kezet fognak a japókkal, és áldomást isznak a medve bőrére. Arra gondolni sem merek/akarok, hogy ez mind csak vágyvezérelt atlantista propaganda lett volna.
formaegy
2023. február 07. 08:44
Ja, persze, osztogattok. Éppen úgy néz ki a felvételen! Mocskos rühes gyilkos kutyák! Ti miért nem mentek a frontra pótolni a veszteséget?????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!