„A két agresszor és egy békeszerető elnök. Miért is ne?” – Lukasenka Minszkben békéltetné Bident és Putyint

2023. február 16. 14:16

„Itt fogjuk megoldani az összes problémát” – jelentette ki a fehérorosz elnök.

2023. február 16. 14:16
null

A fehérorosz elnök meghívta Minszkbe Joe Biden amerikai elnököt, egyben készségét fejezte ki, hogy megszervezi találkozóját Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Aljakszandr Lukasenka elnök csütörtöki, a fehérorosz és külföldi újságírók számára tartott többórás sajtóértekezletén elmondott szavait a Belta helyi állami hírügynökség idézte csütörtökön. A fehérorosz politikus kijelentette:

Putyin is kész elrepülni Minszkbe, és itt hármasban fogunk találkozni: a két agresszor és egy békeszerető elnök. Miért is ne? A háború befejezése érdekében.”   

Az ukrajnai helyzetre utalva kifejtette: „Le fogunk ülni, és megoldjuk a problémákat. Itt fogjuk megoldani az összes problémát” – ismételte meg. A fehérorosz elnök meggyőződését fejezte ki, hogy Minszk teljes biztonságot és kényelmet nyújt Biden számára. Szerinte az amerikai elnök elégedetten fog távozni Minszkből.   

(MTI)

Nyitókép: BelTA / Sputnik via AFP 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2023. február 16. 17:17
Csakhogy Biden sem a "maga ura". Igaz, hogy formálisan ő "az Elnök", de a különböző jelek szerint ő is csak egy báb. Ugyanolyan "madzagon rángatott" figura, mint Zelenszkij. Hogy ott ki fogja, kik fogják ténylegesen a madzag végét, azt nem tudjuk.
elégia
2023. február 16. 16:47
Lukasenka optimizmusa hatalmas. De. Ha Minszkben valami csoda folytán leülnénk, annak minden normális ember örülne.
NERbot
2023. február 16. 15:04
Végre valaki kellő súllyal értékeli Putyin elnök mélyhumanista békeharcát!
fabatka
2023. február 16. 15:01
Gondolom Petinek semmi köze hozzá... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!