Rutte: Hollandia Dániával és Németországgal együtt száz Leopardot készül adni Ukrajnának

2023. február 17. 19:16

A holland kormányfő dátumot nem tudott mondani, de hangsúlyozta: „Amint az első tétel üzemképes lesz, kiszállítják Ukrajnába”.

2023. február 17. 19:16
null

Hollandia Németországgal és Dániával együtt száz Leopard 1 típusú harckocsit tervez átadni Ukrajnának, miután üzemképes állapotba hozzák őket – jelentette be Mark Rutte holland kormányfő pénteken Kijevben.

„Németországgal és Dániával együtt száz Leopard harckocsit adunk. Németországgal és az Egyesült Államokkal együtt pedig Patriot légvédelmi rendszereket is” – mondta a Jevropejszka Pravda hírportál beszámolója szerint Rutte sajtótájékoztatóján. Az ukrajnai szállítás időpontjával kapcsolatban a holland miniszterelnök nem adott konkrét előrejelzést, de azt ígérte, hogy az „a lehető leghamarabb” megtörténik.

Dátumot nem tudok mondani. Tisztában vagyunk azzal az elvvel, hogy jobb ma, mint holnap, de mindennek rendben kell lennie” – fogalmazott Rutte.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajnának meg kell nyernie a háborút. „Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Ukrajna megvédhesse magát az Oroszország felől érkező szörnyű erőszakkal szemben. Győznie kell!” – jelentette ki a holland kormányfő.

(MTI)

***

Nyitókép: PHIL NIJHUIS / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. február 18. 10:23
Juhéééé! Deutschland, Deutschland über alles.... - ej uhnyem, ej uhnyem szuká job tvoj máty! xDDDDDD
Kristály
2023. február 18. 06:43
Ezt is lehetne akasztani száradni mint a mosott ruhát.
Robert69
2023. február 17. 23:34
Rutte fiú vicces, először tankot ígér, másnap nem ad csak lőszert, harmad nap megint tankot, egyébként meg lízingeli őket.............
AttilaTheHUN
2023. február 17. 22:49
Először Leopard-2, aztán Leopard-1. Lesz ebből még Tiger, aztán Panther is. A végén még doromboló kiscica.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!