Lengyel lap: Szerencsére Magyarország nem csak Orbán Viktorból áll

2023. február 23. 08:25

A wPolityce szerzője szerint Orbán hozzáállása a háborúhoz előre vetíti közelgő politikai bukását.

2023. február 23. 08:25
null

Véleménycikk jelent meg a wPolityce lap hasábjain Jerzy Jachowicz tollából, amelynek már a címében is leszögezte: „szerencsére Magyarország nem csak Orbán Viktorból áll”. A szerző a cikkében kifejti, hogy „Orbán Viktor hozzáállása az oroszok által kiváltott ukrajnai fegyveres konfliktushoz gyakorlatilag előrevetíti közelgő politikai bukását”. Szerinte ez azért lesz így, mert fenntartja a gazdasági együttműködést Putyin „birodalmi államával”, valamint azért, mert

A lengyel szerző kifejtette, hogy egyre valószínűbbé válik Orbán „politikai halála”, ami még a háború alatt is bekövetkezhet. „Ez nagyon szomorú, mert Orbán Viktor jelenlegi fellépése miatt a csalódottság érzése uralja a lengyelek tudatát. Annál is inkább, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországot Orbán Viktor vezetése alatt közel hét éven keresztül szövetségesünknek tekintettük. Lengyelország mellett a második »korbácsfiúnak« az Európai Unió részéről” – fogalmazott.

Hozzátette, a magyarok a történelmük során már nem egyszer bebizonyították, hogy képesek a legmagasabb emberi értékek gondozására, és ha kell, harcolni is értük.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. február 27. 09:15
".....a wPolityce lap hasábjain Jerzy Jachowicz tollából, .." Jachowicz szerkesztő úr csak azt hagyja figyelmen kivül, hogy többen "Orbánabbak vagyunk Orbánnál". Azaz sok kérdésben lengyel ésszel gondolkozva KEDVEZŐTLENEBB--AZ Ő, LENGYELEK SZÁMÁRA KEDVEZŐTLENEBB--a mi politikai gondolkodásmódunk az "Orbánétól"!!! Úgyhogy lehet, hogy nem is olyan nagy "szerencse" lenne az ő, a lengyelek számára az, ha mondjuk a magyar miniszterelnököt nem Dr.Orbán Viktornak, hanem teszem azt Dr.Varga Juditnak, vagy Dr.Gulyás Gergelynek hívnák.....
KBA98
2023. február 23. 17:22
A kibaszott lengyel testvérek ott szúrnak hátba ahol csak tudnak!
Rocky Raccoon
2023. február 23. 15:38
Totál el van tévelyedve a csávó! Orbán akkor bukna meg politikailag, ha NEM ezt a vonalat képviselné az ukrajnai háború kapcsán. Dehát hiába...a vágyvezéreltség nagy úr az efféle libsi újságíróknál!
vamonos
2023. február 23. 15:27
Ez totál el van tévedve. Az ellenzék (többek között) éppen a háborúpártisága miatt bukott ekkorát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!