„Nem hagyjuk, hogy bárki belesodorjon minket a háborúba” – válaszolt a külügy az ukránok vádjára

2023. február 28. 19:21

„Egy nyilvánvaló provokáció, ráadásul minősíthetetlen stílusban” – reagált Paczolay Máté szóvivő az ukrán külügyminiszter-helyettes azon nyilatkozatára, amely szerint „Magyarország támogatja az ukrán nemzet elpusztítását”.

2023. február 28. 19:21
null

Nem hagyjuk, hogy bárki belesodorjon minket a háborúba, továbbra is tűszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk – reagált Paczolay Máté külügyi szóvivő az ukrán külügyminiszter-helyettes azon nyilatkozatára, amely szerint „Magyarország támogatja az ukrán nemzet elpusztítását”.

Paczolay Máté az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a nyilatkozatról úgy fogalmazott, hogy az „egy nyilvánvaló provokáció, ráadásul minősíthetetlen stílusban. Nem hagyjuk, hogy bárki belesodorjon minket a háborúba, továbbra is tűszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk".

Jevhen Perebijnisz ukrán külügyminiszter-helyettes a szlovák SME Svetnek adott interjújában Magyarországgal kapcsolatban azt mondta: azzal, hogy Magyarország blokkolja az Oroszország elleni szankciókat, közvetlenül segíti Oroszországot. Jevhen Perebijnisz szavai szerint csalódottak Magyarország hozzáállása miatt. Erre példaként a többi között az Ukrajna-NATO bizottság ülésének blokkolását,

valamint szankciókkal kapcsolatos kritikus megnyilvánulásokat említette.

Csalódásnak nevezte Magyarország álláspontját, miszerint a békéhez az az út, hogy Ukrajnának fel kell hagynia az ellenállással Oroszországgal szemben. Az ukrán külügyminiszter-helyettes szerint Vlagyimir Putyin célja „egész Ukrajna megszállása és az ukrán nemzet elpusztítása”. „Ez azt jelenti, hogy Magyarország támogatja az ukrán nemzet elpusztítását” – hangoztatta Jevhen Perebijnisz a szlovák SME Svetnek.

(MTI)

Ukrán diplomata: Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisítését

A SME interjút készített Jehven Perebijnisszel, az ukrán külügyminisztérium államtitkárával, amelyben Magyarország is szóba került. „Milyenek a tárgyalások Magyarországgal, amely elutasítja a fegyverszállításokat és blokkolja a szankciókat? Ezzel segít Putyinnak?" - tette fel a kérdést az újságíró, amire Perebyjnis azt felelte, hogy „az Oroszország elleni szankciók blokkolásával közvetlenül segíti Oroszországot.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. március 01. 05:57
AKIK EKKORA MENNYISÉGET ÖSSZEIRNAK, AZOK NEM NORMÁLISAK..SZEGÉNYEK.
Almassy
2023. március 01. 03:42
.
Philo
2023. március 01. 00:33
Szvsz a jelenlegi magyar kormány rettentő alkalmatlan a feladatai tisztességes elvégzésére, akár a bel- akár a külpolitikát vesszük. Azt mondjuk nem tudom biztosan, hogy tényleg ennyire korlátoltak - mondjuk a konkrét kérdést illetően -, vagy csak játszák a hülyét... Nyilvánvaló, hogy Ukrajna nem fogadhatja el a háború jelenlegi status quo-ját, hiszen az oroszok megszállás alatt tartják az országuk 20%-át. De nem csak ez. Ha a Nyugat engedne a ruszkiknak, csak, hogy végre béke legyen, azzal csak egy egy-két éves tűzszünetet érne el, aztán Putyin újra támadna. Oroszországot ki kell szorítani teljesen az ukrán területekről, vagy tárgyalások útján, vagy a háború folytatásával. Nemigen beszélnek amúgy az egyéb politikai szempontokról... Például arról, hogy Oroszország ma egy náci diktatúra, az a rém, amelytől Európa a II. VH. óta retteg... Most már nincs megállás, a náci orosz rezsimnek buknia kell bármi áron. Ez a realitás.
LancelotDuLac
2023. március 01. 00:21
„Nem hagyjuk, hogy bárki belesodorjon minket a háborúba” – még eddig egyetlen európai államot sem sodortak bele seggfejek! xDDDDDD egyedül Belaruszt, mert onnan indultak az oroszok támadni! gané Orbánbanda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!