Katonai szakértő: Egy önkéntes átlag élettartama négy óra a fronton (VIDEÓ)

2023. február 07. 21:45

Vukics Ferenc „elképesztő ukrán veszteségekről” beszélt a Hír TV háborús műsorában.

2023. február 07. 21:45
null

A Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a MoszkvaTér.com főszerkesztője voltak kedden a vendégei. A műsorvezető, Árendás Péter a beszélgetés során felidézte, hogy Ukrajna további támadófegyvereket akar: legutóbb F-16-os vadászgépekre nyújtotta be az igényét.

Stier Gábor erre úgy reagált: bár a nyugati média „csodafegyverként tálalta, hogy Leopard 2 és Abrams tankokat kap Ukrajna, ez önmagában kevés”. A Moszkva tér főszerkesztője szerint összhaderőben kell gondolkodni. Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy „amit nem tud a Nyugat megadni, még akkor sem, ha vannak az ukrán fronton különböző színekben, kétoldali alapon nyugati katonák plusz önkéntesek,

Ebben pedig nagyon rosszul áll Ukrajna” – húzta alá. Stier szerint „a fegyverszállítással el lehet húzni ezt a háborút, de megfordítani a folyamatot nem lehet” – mutatott rá az újságíró.

Elképesztő ukrán veszteségek

Vukics Ferenc ezután megjegyezte, hogy bár a sajtóértesülések arról szólnak, hogy 10 napról 4-re csökkent az ukrán katonák várható élettartalma a fronton, a valóság ennél is rosszabb. A katonai szakértő a Politicót idézte, mely szerint egymillió ukrán van jelenleg fegyverben, de ennél jóval többen voltak – tette hozzá. Majd kitért a Bahmutból érkező hírekre, dokumentumokra, amelyek azt mutatták, hogy „egy dandár csak az elmúlt egy hétre a veszteségek miatt 500 hullazsákot kért. (...)

Az harcolók 60-70 százaléka odaveszett. És folyamatosan érkeztek az utánpótlási vonalon az önkéntesek, akiknek négy óra volt az átlag élettartalma a fronton” – sorolta Vukics.

A teljes adást alább tekinhetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

***

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2023. február 08. 12:42
Két rokonnép gyilkolja halomra egymást. Kinek az érdeke ez? :((((
FAbika
2023. február 08. 11:38
Az ukránok és az oroszok is az országuk homogenizálására használják a háborút. Küldik a kisebbségeket, és ezzel kiírtják őket. Ha ez tudatos, és pl az ukránok tudatosan a magyarokat gyűjtik össze, akkor egy újabb népírtásról van szó.
18.0 fok
2023. február 08. 11:21
az orosz veszteségekről, a hullámokban, géppuskák elé hajtott orosz élőhalottakról esett szó? nem? érdekes...
Onurisz
2023. február 08. 11:01
Ezek a számok nyilvánvalóan találgatások, de eszembe jut erről, micsoda hajcihőt csináltak néhány éve a képmutató világmegváltók, amikor partra sodort a tenger egy halott gyermeket. Most pedig drukkolnak, hogy százezrével haljanak meg emberek a 'határok sérthetetlenségéért'. Mintha ezeket az embereket nem anya szülte és gondozta, óvta, védte volna, sok-sok kínnal, keservvel, hanem teremnének, mint a gombák. Hisztéria és gyalázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!