Németországban a baloldal uralta közmédia az abortuszt és a gyermektelenséget is népszerűsíti

2023. február 01. 21:52

A német nép megőrzése az elmúlt évtizedek egyetlen szövetségi kormányának sem volt fontos. Interjú.

2023. február 01. 21:52
null
Mariana Harder-Kühnel

„A közelmúltban a magyar kormány alaptörvényi szintre emelte a házasság jogintézményének a védelmét, és leszögezte, hogy az egy férfi és egy nő önkéntes életközössége. Valamint kormányzati cél, hogy a népességfogyást a gyermekvállalás ösztönzésével és nem a migrációval kell megoldani. Ez nagy vitákat váltott ki itthon és külföldön egyaránt. Németországban mit gondolnak erről?
Az SPD/Zöldek/FDP koalíciós megállapodása szerint a születések ösztönzése és a születések számának növelése Németországban nem szerepel a jelenlegi szövetségi kormány politikai céljai között. A Szövetségi Családügyi Minisztérium inkább azt tekinti fő feladatának, hogy a klasszikus házasságot, amely egy férfi és egy nő között köttetik, valamint a hagyományos családmodellt apával, anyával, fiúkkal és lányokkal újradefiniálja a baloldali ideológia mentén és a szexuális kisebbségek egyéni életterveinek támogatása érdekében. Azt tervezi, hogy törvényi szinten is »lecseréli« a hagyományos családot egy »felelősségi közösségre«, és felügyeleti joggal ruházza fel az úgynevezett »szociális szülőket«, azaz a tényleges szülőkön kívül más felnőtteket is. Ezen túlmenően jelentősen kiszélesítenék az abortusz lehetőségét a »reproduktív önrendelkezési jog« szavatolására hivatkozva.

A baloldali koalíció alig egy éves, előtte viszont másfél évtizedig döntően a konzervatív centrumpártok szabták meg a német politika irányvonalát. Persze az is igaz, hogy a melegházasságot Angela Merkel kancellársága idején ismerték el. Ezzel együtt adja magát a kérdés, hogy mekkorát fordult a világ 2021 decembere óta?
A német demográfiai katasztrófa és a német nép megőrzése az elmúlt évtizedek egyetlen szövetségi kormányának sem volt fontos. Ez tükröződik vissza az alacsony születési rátában: jelenleg 1,5 gyermek jut egy nőre. A mainstream pártok politikája a CDU/CSU-tól a baloldalig alapvetően arra irányul, hogy a nőket elsősorban a munkaerőpiac felé tereljék. Egyoldalú anyagi ösztönzőket adnak a keresőtevékenység folytatásához, és ahhoz, hogy valaki más vigyázzon az adott nő gyermekeire – vagy egyáltalán ne is szüljön gyermeket a világra. A családok állami támogatása a legjobb esetben is szelektív, és anyagilag szinte értelmezhetetlen. Az említett pártok alapvetően nem folytatnak család-, gyermek- és születésbarát politikát. Sőt, az állam az elmúlt évtizedekben fokozatosan megszüntette a demográfiai professzori állásokat, miközben a gendertudományi professzori állások számát jelentős támogatások révén folyamatosan növelték.

Visszatérve Magyarországra, illetve a hazai tapasztalatokra: a kormányt számos támadás érte, amiért az alaptörvénybe foglalta azt is, hogy az élet a fogantatással kezdődik, azért pedig különösen, mert különböző eszközökkel csökkenteni próbálja a terhességmegszakítások számát, és a nőket gyermekvállalásra ösztönzi. Erről mit gondol?
Németországban a Szövetségi Alkotmánybíróság kifejezett, a méhben megfogant élet védelmére vonatkozó követelményeivel ellentétben a baloldal uralta közmédia az abortuszt, a sterilizációt és a gyermektelenséget is népszerűsíti. Mivel általában fiatal nőket használnak erre a célra, fennáll annak a veszélye, hogy negatívan befolyásolják azoknak a lányoknak a gondolkodását, akik még csak keresik önmagukat. Ez botrányos! Ugyanis jelen pillanatban statisztikailag a férfiak és nők mindössze öt százaléka szeretne gyermektelen maradni. Ezzel szemben a férfiak 81 százaléka, a nők 77 százaléka szeretne legalább két gyereket. Ha a vágyuk megvalósulna, a születési ráta jóval a népességfogyás megállításához szükséges 2,1-es szint felett lenne. A mainstream pártok és az általuk alkotott szövetségi kormányok azonban nem támogatják őket eléggé abban, hogy az álmukat valóra válthassák.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. február 02. 10:10
Nem kellene összetéveszteni egy startoló magyar kiscsalád valós helyzetét a kormánypropagandával. Mindösszesen esélyük sincs szülői segítség nélkül arra, hogy tisztességesen felneveljenek kettő gyereket. Vagyis van itt még mit javítani a jövedelmi viszonyokon, de ami a legfontosabb, az értékválságon, beleértve a fizikai és imaginárius, vagyis mérhető és mérhetetlen dolgok belső, valamint egymás közti viszonyát. Fizikai például egy saját lakás elérhetősége, nem valós mondjuk a megbecsültség.
Lajoss
2023. február 02. 09:23
Mégis jobbak a születési számaik,mint a mieink..
Hazafi Teddymackó
2023. február 02. 08:01
Németországban nem csak az államhatalom által erőszakkal kizsarolt pénzből, abból is nem kevésből (8.5 milliárd euró évente) fizetett állami, hanem kvázi az összes média balos. Aki nem, az "náci", vagy "államhatalom delegitimizáló" és "kilövésre" van ítélve. Vigyázzatok, nálunk otthon is ez fenyeget! Annyi a különbség, hogy nálunk van ellenzéki sajtó, több mint elég. Viszont itt németországban van sok alternatív sajtó, akik elég sokat tesznek azért, hogy a hazugség ne kerekedhessen felül. Otthon, úgy látom, mindkét oldalon nagyon megy a csúsztatás, elhallgatás vagy akár propaganda és direkt nettó hazugság. Csak ügyesen, olyan témákban főleg, ahol nem mindenki szakértő (infláció, virológia pl.) ez egyszerű. De a hazugság mesterei nem lebecsülendők, idő és szorgalom kell hozzá az elszántságon és tehetségen kívül, és tömegszinten bármit lehet hazudni. A mandinerben az a jó, ilyen Németországban nincs, hhogy itt egy helyen megszólal minden oldal. A trollok viszont jobbról özönlenek, ész nélkül. Ha pozitív a kormányra nézve a kommentem (igen van ilyen is jópár), likeol és leszop, ha nem, akkor átkoz, kurvaanyáz. Na erre varjál gombot...
certus
2023. február 02. 07:36
A Gyurcsány-Bajnai tandem már 18 éves kortól lehetővé akarta tenni a művi meddővé tételt. Még le sem érettségizetteknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!