Az USA óvatosságra intette az ukránokat: nem támogatja, hogy megkíséreljék visszafoglalni a Krímet

2023. február 18. 13:45

A harc vélhetően kemény és véres lenne, ugyanis az oroszok az elmúlt években megerősítették a terület katonai védelmét. 

2023. február 18. 13:45
null

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok nem támogatja Ukrajnát abban, hogy megpróbálja visszafoglalni a lassan tíz éve elcsatolt Krím-félszigetet. Washington szerint a visszafoglalásra tett kísérlet csak tovább fokozná a konfliktust. Adam Smith amerikai politikus egy müncheni biztonságpolitikai konferencián elmondta, létezik egy konszenzus arról, hogy 

Ukrajna nem foglalja vissza a Krímet. 

A képviselő hozzátette, Ukrajna döntése lesz, ha folytatnák a harcot. Smith szerint a háborút tárgyalással kell befejezni, amely állítása szerint a legjobb esetben egyben tudja majd tartani Ukrajnát. A Politico megjegyzi: amennyiben mégis sor kerülne a Krím megtámadására, annak rendkívül súlyos következményei lennének, a harc kemény és véres lenne, ugyanis az oroszok az elmúlt években megerősítették a terület katonai védelmét. 

Felidézik az amerikai védelmi minisztérium korábbi nyilatkozatát, mely szerint nem valószínű, hogy Kijev képes lenne a Krímet visszafoglalni.

– közölte Victoria Nuland, amerikai külügyi államtitkár.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy korábbi beszédében jelezte, a Krím visszafoglalása Putyinnál a vörös vonal átlépésének felel meg, amely után Moszkva fokozná a válaszlépéseket. 

 

***

Nyitókép: STRINGER / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vérgőz
2023. február 18. 15:04
egy nappal ez elott meg egyik idiotajuk azt mondta, hogy nyugodtan lohetik a Krimet... igen, Putyler is egyik nap mar kikapott es meg is halt harmadjara, masnap meg mar az egesz EU-ra veszelyes...
káli
2023. február 18. 14:54
Ez már volt és akkor is kamu volt!
need-info
2023. február 18. 14:40
A Krim az oroszoknak egy érzékeny pontjuk és ha azt megpróbálják elfoglalni, durva lenne a válasz, ezt az usa is tudja.
fatman
2023. február 18. 14:33
Lassan egyáltalán nem kéne már támogatni... legyen már vége
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!