Börtönbe kerülhet az X-Faktor sztárja, aki szerint homoszexuális válhat heteroszexuálissá

2023. február 02. 06:20

Az egyik irányt úgy hívják, coming out, és ünnepelni kell, a másikat úgy, bűncselekmény, és üldözik. Kis európai nonszensz.

2023. február 02. 06:20
null

Bekopogtatott a rendőrség a máltai X-Faktor korábbi győzteséhez és kihallgatásra vitték. A történet idáig egy szokványos „sztárbalhé” kezdete, amely hamar jelentős sajtóvisszhangot generál és jellemzően valamilyen simlisség rejlik mögötte. Matthew Grech esete azonban rendhagyó, mégpedig annak oka miatt. 

A népszerű énekes bűne – a vád szerint – ugyanis az, hogy egy interjújában a konverziós terápia létjogosultsága mellett érvelt. Az esetet a Szent István Intézet oldalán közreadó Puskás Balázs rámutat: a korábban gyakorló homoszexuális Grech nyíltan beszélt arról, hogy mára felhagyott korábbi életmódjával, már nem vallja magát homoszexuálisnak. Amennyiben bűnösnek találják, 5 hónap börtön vagy 5000 euro összegű pénzbüntetés vár rá. 

Málta volt az első európai ország, amely törvényben tiltotta meg a konverziós (sokak által reparatív terápiaként ismert) segítségnyújtás nyílt népszerűsítését. A mentálhigiénés segítségnyújtásnak ebben a formájában az arra önként jelentkezők számára nyújtanak segítséget avatott szakemberek, ha a kliens nem boldog homoszexuális, illetve leszbikus szexuális identitásával és közeledni szeretne a heteroszexuális identitás felé. 

Grech, aki megtérését követően hagyott fel addigi életmódjával, most tagadja, hogy törvényt sértett volna. Mint mondja, az ominózus interjúban egyszerűen tanúságot tett arról, hogy befejezte a meleg életmódot, változtatni kíván és azt is elmondta, hogy keresztény hite és meggyőződése ebben milyen szerepet játszik. Továbbá – mutat rá Puskás – idézett egy tudományos tanulmányt, amely szerint a szexuális irányultság nem veleszületett és nem megváltoztathatatlan, ellentétben az ember veleszületett nemével, ami viszont nem megváltoztatható.

A Szent István Intézet vezető kutatója kommentárjában abszurdnak nevezi az eseményeket. Mint fogalmaz, 

„Nyugat Európában és az angolszász országokban ugyanis orwelli törvények születnek, amelyek régi viccek poénjait emelik az igazság rangjára. Igen, ma már nem tréfa az, hogy »csak kötelezővé ne tegyék«. Vagy az, hogy »majd eldönti fiú lesz-e vagy lány, ha felnő«. Ez ma egy egyre erősödő hiedelem, amely szerint az ember a nemétől elszakadhat, de a szexuális irányultságától (ha az L, M vagy B) nem”, írja Puskás. 

A szerző egyben mozgósít is. Felhívásában úgy fogalmaz, „Szeretném, ha felébrednénk. Keresztények és nem keresztények, konzervatívok és liberálisok, mindazok, akik tudjuk, hogy mi az ember. Álljunk ki mellette, érveljünk a tudományosan is alátámasztott igazunk mellett, ne féljünk az agressziótól, amit on- és offline is meg kell emiatt élnünk. Sokkal nagyobb a tét annál, hogy megijedjünk és visszavonulót fújjunk.”

Az eredeti, teljes bejegyzést itt megtekintheti:

 

 

Nyitókép: Facebook, a Szent István Intézet hivatalos oldala

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2023. február 02. 19:22
vagy hazudott, vagy csak biszexualis. Atnevelo taborok, atvaltoztato terapiak a tudomany mai allasa szerint nem mukodnek. Egyik iranyba sem. Csak csalok probalkoznak ilyennel. Olyan fake-news terjesztes ez, amivel egy kisebbseg ellen lehet indulatokat gerjeszteni - hibaztatni, felelosegrevonni ezaltal, hogy ok nem hajlandoak megvaltozni.
Reszelő Aladár
2023. február 02. 14:05
Teljes logikai bukfenc az egész. Van pl a biszexualitásnak időbeli korlátja? Az ettől eltérés büntetéssel is jár? Aki fél évig nem szexel a másik nemmel, az már nem is biszex? Ha hanyagolja a saját nemét és csak a hetero vonalat nyomja, akkor áruló is ugye? tartok tőle, hogy egyszercsak jön egy kellően nagy kataklizma és teljesen elmossa az egész genderkedést prideostul, tanszékestül érzékenyítésestül (=agymosás).
eredmeny
2023. február 02. 13:11
Nos tényleg abszurd ez a helyzet, hiszen ha szólásszabadság van akkor ez a fiatalember ugyanúgy elmondhatná szabadon a véleményét, az érzéseit stb. Azt hogy ezt ideológiai alapon ellehetetlenítik az súlyos bűn. A média felelőssége itt úgyanúgy megkérdőjelezhetetlen mint máshol.
pipa89
2023. február 02. 10:12
Miért büntetnék ezt az élethelyzetet? Nézzünk a dolgok mélyére! NEMI ÖSZTÖNNEL SZÜLETÜNK, AMELYEKET KULTURÁLISAN TANULT SZEREPEK ELSAJÁTÍTÁSA (INTERIORIZÁLÁS) FORMÁLUNK NEMI IDENTITÁSSÁ. Ez bizony - a biológiailag adott két nemet tekintve - egy kétirányú "utca"! Nos, a genderlobbi mögötti hatalom ezt pontosan tudja, ezért kívánja büntetni a másik irányt. Miért? Mert a célja az, hogy lecsökkentse minden eszközzel a 8 milliárdnyi emberiséget fél milliárdra. Csak, hogy tisztán lássuk a dolgokat, honnan és milyen szél fúj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!