Békülne a kínai külügyminisztérium a léggömbügyben

2023. február 16. 12:44

A tárca szóvivője óva intette a Fehér Házat attól, hogy „túlreagálja” az ügyet.    

2023. február 16. 12:44
null

A Washington és Peking között az amerikai légtérbe jutott kínai léggömb miatt kialakult nézeteltérés közös rendezésére szólított fel csütörtökön a kínai külügyi szóvivő. Vang Ven-pin ismét leszögezte, hogy

a léggömb civil légi eszköz volt, amerikai légtérbe jutása pedig váratlan és elszigetelt eset.   

Az Egyesült Államok légvédelme február 4-én lőtte le a légterébe hatolt eszközt, melyet kémléggömbnek minősített. Az incidens után Peking azonnal bejelentette: egy eltévedt meteorológiai ballonról volt szó, valamint óva intette a Fehér Házat attól, hogy „túlreagálja” az ügyet.    

Ezt követően az amerikai légierő további három ismeretlen eredetű légi eszközt semmisített meg az Egyesült Államok fölött. A kínai külügyminisztérium hétfőn azt közölte, hogy az Egyesült Államok tavaly több mint tíz alkalommal küldött léggömböket az ország légterébe. Washington ezt az állítást tagadja.

(MTI)

Fotó: Chase Doak / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. február 16. 13:53
Meddig fújják még a lufit?
barkasfarkas
2023. február 16. 13:19
Az ufóészlelésekre is azt szokás mondani, hogy "csak egy eltévedt meteorológiai léggömb". :D
makám
2023. február 16. 13:10
"a léggömb civil légi eszköz volt, amerikai légtérbe jutása pedig váratlan és elszigetelt eset. " ja 3x zsinórban. kibaszott kínát vissza kell bombázni a kőkorszakba.
pollip
2023. február 16. 13:09
Biztos, hogy kém lufi volt. Az időjárást kémlelte:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!