Kémléggömb: reagáltak a kínaiak

2023. február 03. 12:23

Senki ne vonjon le „elhamarkodott következtetést” – üzente Peking a Pentagonnak.

2023. február 03. 12:23
null

Mint arról a Mandiner is írt, „kémléggömb” borzolta a kedélyeket az Egyesült Államokban, még vadászgépeket is riasztottak. Több amerikai politikus is úgy vélte, Kína állhat a léggömb mögött.

A kínaiak most reagáltak, a pekingi kormány nyugalomra intett és azt közölte: Kínának nincs szándéka megsérteni egyetlen szuverén ország területét sem. Mao Ning kínai külügy szóvivő egyúttal arra szólított fel:

senki ne vonjon le „elhamarkodott következtetést” a Pentagon bejelentéséből, „mielőtt a nyilvánvaló tényeket meg nem állapítják”.

„Kína felelősségteljes ország, amely mindig is szigorúan betartotta a nemzetközi jogot” – szögezte le, hozzátéve, Peking vizsgálja a bejelentést. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a felek óvatosan és nyugalommal kezelik az ügyet.

(MTI)

Nyitóképen: A kérdéses léggömbről készült felvétel. Fotó: Chase Doak / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. február 03. 18:29
Ez amerikai provokáció. Lefényképezték egy magánember kísérletét, vagy a saját időjárási léggömbjüket és kémkedésnek hazudták.
390 ft
2023. február 03. 17:34
Akár még hihető is lehetne, ha nem 2023-at írnánk.
GBacsfalvi
2023. február 03. 17:10
A kínaiak természetesen mindig igazat mondanak, legalábbis a fidesz és mh nemzethy hülyéi szerint, akik a kommunista diktatúrák szopásában már nem ismernek határokat. Méltó utódai vagytok Rákosiéknak! Jár a taps!
Beszélgető
2023. február 03. 16:06
Tavaly a gyerek elengedte a lufit a vidámparkban. Nem hittem, hogy ekkora baj lesz belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!