Danyilov: Oroszország megsemmisítése nemzetbiztonsági kérdés

2023. február 08. 11:57

Az ukrán vezető szerint „itt az ideje, hogy a Nyugat leküzdje az Oroszországtól való félelmét”.

2023. február 08. 11:57
null

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Testület elnöke egy Kyiv Independentnek adott interjúban kijelentette,

Danyilov arról is beszélt, hogy  szeretnék, „ha 2023 a győzelem éve lenne. De realisták vagyunk, és úgy gondolom, hogy a Nyugat nem tudja, mit kezdjen Oroszországgal" – hangzott el a beszélgetés során.

Ukrajnának több fegyverre van szüksége

Mindezek után az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Testület vezetője leszögezte: országa stratégiája szerinte egyszerű:

Danyilov arra is kitért, hogy tankokra azért van szükségük, hogy megvédjék magunkat és ellentámadásokat fejlesszenek ki. Majd azzal folytatta, „szükségünk van továbbá ágyúkra, lövedékekre, rakétákra és repülőgépekre is.”

Az ukrán vezető hangoztatta azt is, hogy „itt az ideje, hogy a Nyugat leküzdje az Oroszországtól való félelmét, és minden szükséges fegyvert biztosítson Ukrajna győzelméhez”.

Egyértelmű végjáték

Az interjúból kiderült, hogy Danyilov számára egyértelmű a végjáték is: „nem kevesebb, mint Oroszország felbomlása és az atomfegyver-mentesítés”

„Oroszország szétesése nemzetbiztonsági kérdés” – tette hozzá, hiszen csak idő kérdése, hogy a Kreml mikor vet szemet Kazahsztánra, a balti államokra vagy akár Lengyelországra – vázolt fel egy lehetséges forgatókönyvet Olekszij Danyilov.

***

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Europai.
2023. február 10. 17:26
Álmodik a Nyomor Ukrajnában.
kitiltott
2023. február 08. 18:42
Csak én látom úgy hogy minden ukrán politikus úgy néz ki mint egy Maffiózó?
kitiltott
2023. február 08. 18:41
Nagy az arc.. Mint amikor a kisegér és az elefánt mennek át a hídon ..és megszólal a kisegér .. "Hallod hogy dübörgünk" :)
Kivűlálló
2023. február 08. 18:24
"Danyilov: Oroszország megsemmisítése nemzetbiztonsági kérdés" Danyi lov(a) megint nyerített egyet...! Más faszával akarja verni a csalánt már megint...! Kíváncsian várom, miként képzeli ezt..?! :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!