Kijevbe érkezett Joe Biden, félmilliárdos támogatást jelentett be Ukrajnának

2023. február 20. 11:10

Előre nem bejelentett látogatáson vesz részt az amerikai elnök, miközben közeleg a háború egyéves évfordulója.

2023. február 20. 11:10
null

Kijevbe utazott Joe Biden amerikai elnök, aki a BBC ukrajnai tudósítójának fotóján Volodimir Zelenszkij oldalán látható. A hírt egy ukrán képviselő is megerősítette.

„Miközben a világ az Ukrajna elleni orosz invázió egyéves évfordulójára készül, ma Kijevben vagyok, hogy találkozzam Zelenszkij elnökkel, és megerősítsem az Ukrajna demokráciája, szuverenitása és területi integritása melletti rendíthetetlen és lankadatlan elkötelezettségünket” – jelent meg közben Biden közleménye a Fehér Ház honlapján.

„Amikor Putyin közel egy évvel ezelőtt megindította invázióját, úgy gondolta, hogy Ukrajna gyenge, a Nyugat pedig megosztott. Azt hitte, hogy túlélhet minket. De nagyot tévedett” – szögezte le Biden.

Közben Zelenszkij is kitett egy képet.

Sőt, megjelent egy videó is a két vezetőről. 

 Joe Biden amerikai elnök hétfői meglepetésszerű ukrajnai látogatása során félmilliárd dolláros további támogatást jelentett be Ukrajnának – írja a BBC.

Biden Zelenszkij ukrán elnökkel közös nyilatkozatában elmondta, hogy a csomag több katonai felszerelést, köztük tüzérségi lőszert, tartalmaz majd.

Zelenszkij elmondta, hogy ő és Biden beszélt „a nagy hatótávolságú fegyverekről és azokról a fegyverekről, amelyeket még akkor is szállíthatnak Ukrajnának, ha korábban nem is szállítottak”. 

Nem sokkal azelőtt, hogy megjelentek az első hírek Biden látogatásáról, a CNN éppen légiriadóról számolt be Kijevben.

 

Összesen 416 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2023. február 20. 21:30
Fingós Joe valószínűleg beígérte Zelenszkijnek a gázfegyver átadását is . Lehet, hogy állandóra bejelentkezik Kijevbe, hogy ne bombázzák az oroszok a várost.
nuknuk
2023. február 20. 20:13
Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik a hülyébb Biden vagy Zselé?
Paskai
2023. február 20. 18:56
Sztálin elvtárs is több helyen járt egyszerre, illetve a dublőrei, miközben a nép és a fogadók szentül hitték, hogy Sztálin elvtársat látják.
brekker
2023. február 20. 18:04
Felszedi még az utolsó morzsákat a csávó, aztán illa-berek távozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!