Borrell: Vereséget szenvedhet Ukrajna, ha nem segít be nagyon gyorsan az EU

2023. február 19. 17:01

Szerinte az uniós védelmi miniszterek március 8–9-re tervezett rendkívüli találkozója lehetőséget ad majd a tagországoknak, hogy lőszert ajánljanak fel meglévő készleteikből.

2023. február 19. 17:01
null

Az ukránok olyannyira kifogytak a munícióból, hogy az uniós országoknak azonnal meglévő lőszerkészleteikhez kell nyúlniuk – mondta a müncheni biztonságpolitikai értekezleten Joseph Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a The Guardian szerint.

Hamar véget érhet az Ukrajnában zajló háború – mégpedig orosz győzelemmel –, ha

az EU nem gyorsítja fel heteken belül Ukrajna lőszerellátását

– figyelmeztetett Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a müncheni biztonsági konferencia utolsó napján, vasárnap.

Szerinte az uniós védelmi miniszterek március 8–9-re tervezett rendkívüli találkozója lehetőséget ad majd a tagországoknak, hogy lőszert ajánljanak fel meglévő készleteikből. A spanyol politikus hozzátette, hogy az európai hadseregek általában akár 10 hónapig is várhatják a megrendelt lövedékeket.

Nyitókép:Frederick Florin / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. február 19. 21:17
borrell miota vette fel banderisztant az unioba?
lyon
2023. február 19. 20:14
Jó nagy hülyeséget beszél ez a majmun. Majd .elenskijék ellövöldözik a sajátjukat ha akarják amit ők gyártottak. És amit főztek azt szépen egyék is meg saját maguk. Na mindjárt nem lenne ekkora arc sehol.
Ólat a trolloknak
2023. február 19. 19:22
Spanyol Szocialista Munkáspárt. Az SSzmp csak egy kicsit áll balra az egykori Kádár-párttól, olyan Demszky-féle maoistásan.
Tuners
2023. február 19. 19:16
Ez hatalmas. És ebböl a ”k.va gyorsan kaparjunk még össze valami roncsokat mert rohadt nagy a baj”-ból hallucinálnak teljes elsöprö gyözelmet. Nooor-má-lis?! De most tényleg Margit,NOORMÁLIS?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!