Homofób megjegyzést tett egy japán kormánytanácsadó, máris menesztették

2023. február 05. 09:11

Masayoshi Arai korábban azt mondta, a melegházasság engedélyezése Japánban ahhoz vezetne, hogy sokan elhagynák az országot.

2023. február 05. 09:11
null

Fumio Kishida japán miniszterelnök kirúgott egy kormánytanácsadót, aki becsmérlő megjegyzéseket tett az LMBTQ-párokra – számolt be a BBC.

Masayoshi Arai állítólag azt mondta, hogy nem akar azonos nemű kapcsolatban élő emberek mellett élni, illetve azt is leszögezte, hogy nézni se szeretné őket. Arai arra is figyelmeztetett, hogy

a melegházasság engedélyezése Japánban ahhoz vezetne, hogy sokan elhagynák az országot.

Kishida szerint a megjegyzések felháborítóak és teljesen összeegyeztethetetlenek kormánya politikájával.

 

 

***

Nyitókép:Naoya Azuma / Yomiuri / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. február 06. 11:03
Japánban rengeteg a szingli, a homokos, a leszbi és a tranny! Miért csodálkozni, hogy a kormány nekik akar megfelelni?
Krupp Skya
2023. február 06. 09:25
Meg akarnak felelni Amerikának. Mondanak a buzikért egy híres imát, S elfelejtik Nagaszakit, Hirosimát. Nem adják ők sem, egy herélt kosért, Ha imádkoznak minden homokosért.
paperfellow
2023. február 06. 04:25
Egy-két éve már bejelentették, hogy átgondolják a bevándorláspolitikájukat, szóval várható, hogy a fogyó japán társadalom is felhigul. Ugyanaz várható mint az eu-ban, csak ott még ehhez el kell telnie 10-15 évnek.
Wolfram004
2023. február 05. 23:14
Én meg kijelentem, hogy nem szeretnék az Alföldön élni, lehet, hogy alföldfób vagyok??? Az most kirekesztés? nekem unalmas, hogy nincsenek hegyek. de vajon kijelenthete-e egyáltalán ilyet? van-e jogom megválasztani az élőhelyem és a környezetem? Lehet-e róla véleményem? Lehet-e negatív véleményem bármiről? Ha nem szeretem az esőt, kirekesztő vagyok, eső-fób, az esőkedvelők nagy gyűlölője?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!