Negyven ország bojkottálhatja az olimpiát, ha beengedik az orosz sportolókat

2023. február 03. 13:30

A lengyel sportminiszter szerint a koalíció elég széles lehet ahhoz, hogy értelmetlenné tegye a játékok megrendezését.

2023. február 03. 13:30
null

A NOB terveken dolgozik, hogy az orosz és fehérorosz sportolók semleges zászló alatt indulhassanak a 2024-es játékokon – számolt be a BBC.

– idézi a lap Kamil Bortniczuk lengyel sport- és turisztikai minisztert. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy Lengyelország, Litvánia, Észtország és Lettország közösen elutasította a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azon tervét, amely szerint oroszok és fehéroroszok versenyezhetnének 2024-ben. Mint ismert, korábban Ukrajna azzal fenyegetőzött, hogy bojkottálja a párizsi olimpiát ha ez megtörténik, a NOB azonban csütörtökön azt mondta, hogy egy esetleges bojkott csak büntetné a sportolókat.

Akár 40 ország is alkothatja a koalíciót

Bortniczuk kifejtette, hogy szerinte lehetséges lenne egy 40 országból – köztük Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Kanadából – álló koalíciót létrehozni, amely

támogatná a NOB terveinek blokkolását a február 10-i ülés előtt.

Hozzátette: „Ezt figyelembe véve nem hiszem, hogy az olimpia előtt nehéz döntések elé nézünk, és ha bojkottálnánk a játékokat, akkor a koalíció, amelynek részesei leszünk, elég széles lesz ahhoz, hogy értelmetlenné tegye a játékok megrendezését.”

Ukrajna kezdte a bojkottal fenyegetést, és már több ország is jelezte, hogy csatlakozna hozzá. Erről itt olvashat:

 

 

Ukrajna mellett már Norvégia, Lengyelország, Észtország és Lettország is bojkottal fenyegeti a 2024-es párizsi olimpiát!

Az ukránok kezdték a bojkottal fenyegetést annak hírére, hogy érzékelhető paradigmaváltás megy végbe a NOB vezetésében és keresik a módját, hogy a háborús helyzet miatt eddig kitiltott orosz és fehérorosz sportolók valahogy, például semleges zászló alatt, de ott lehessenek a következő nyári olimpián. Most négy másik ország is bojkottal fenyeget!

 

Kép forrása: MTI/EPA/Franck Robichon

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. február 09. 18:23
Az Oroszok helyében azért is elmennék az olimpiára. Aztán minden idióta ország viselje a sportolói szemrehányást. Aki hülye az dögöljön meg .
olvass
2023. február 06. 08:21
Ezek szerint kb. 40 ország lehet, amit az USA kézivezérel. (Na jó, a lengyelek, meg a baltiak maguktól - saját ruszofóbiájuktól - ilyen hülyék.)
paperfellow
2023. február 05. 05:36
Tökjó. Az úszásban elhozzuk az összes atanyat, az ezüstöt meg afrika.
mitfizetsky
2023. február 04. 16:47
Zselé és a 40 rabló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!