Putyin is bevetette a léggömböket Ukrajnában

2023. február 16. 13:46

Az észlelések miatt légiriadót rendeltek el Kijevben.

2023. február 16. 13:46
null

Miután napok óta izgalom van az Egyesült Államokban és Kanadában az égen látható léggömbök miatt, most már Ukrajnában is vannak léggömb észlelések – számolt be csütörtöki cikkében a Bild. A portál értesülései szerint Oroszország legalább hat léggömböt küldött Kijev térségébe, többségüket azonban lelőtték, miután a légvédelem észlelte őket.

Az ukránok feltételezése szerint a repülő tárgyak fedélzetén valószínűleg szögreflektorok vagy felderítő berendezések lehettek, az észlelések miatt rövid időre légiriadót rendeltek el az ukrán fővárosban.

A most tisztázott információk szerint léggömbök voltak, amelyek a szél hatására mozogtak a levegőben”

– közölte a katonai adminisztráció. A lezuhant léggömbről készült képeken jól látszanak a repülő tárgy alatti reflektor ezüstös sarkai. A léggömbök reflektorai be tudják indítani a légvédelmet, lehetővé teheti Putyin csapatai számára, hogy következtetéseket vonjanak le a kijevi rakétavédelmi állásokról, és ezt a jövőben támadásokhoz használják fel – írják a portálon.

A nyitókép illusztráció: KANAME MUTO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ráció prófétája
2023. február 16. 17:31
99 Luftabllons
APESZ72
2023. február 16. 16:13
szép gesztus
barkasfarkas
2023. február 16. 15:57
- Szergej, ez a golyószóró borzalmas, alig lehet vele lőni. - Ne aggódj, Szása, nyolcvan év múlva már egész biztos szuper fegyvereink lesznek, amivel meghódítjuk az egész világot! 2023. február 16. Putyin is bevetette a léggömböket Ukrajnában
akoba
2023. február 16. 14:46
Hirtelen mindenki feltalálta az információs csodafegyvert, a kémlufit, amit a szél irányít!!! A kémműholdaknak annyi! DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!