Moszkva szerint blokkolták a nyugati fegyverszállítások útvonalát

2023. február 11. 19:02

A moszkvai védelmi minisztérium szóvivője úgy tájékoztatott: minden megcélzott objektumot eltaláltak.

2023. február 11. 19:02
null

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy blokkolták a vasúti útvonalakat, amelyeken a nyugati fegyverek, lőszerek, valamint az utánpótlás eljuthat Ukrajnába. A védelmi tárca arról nem közölt részleteket, hogy pontosan hol akadályozták meg a vasúti szállítást. Pénteken Oroszország

ismét nagyszabású rakétaoffenzívát indított a ukrajnai infrastrukturális létesítmények ellen.

Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivőjének szombati tájékoztatása szerint minden megcélzott objektumot eltaláltak. Hozzátette: a hadiipart és Ukrajna közlekedési rendszerét ellátó energetikai infrastruktúrát semmisítették meg. Oroszország korábban többször figyelmeztetett rá, hogy

megsemmisít minden olyan fegyvert, amelyet a NATO-tagállamok szállítanak Ukrajnának. 

Az ukrán hatóságok pénteken arról számoltak be, hogy az energetikai létesítmények elleni tömeges rakéta- és dróntámadások miatt sok helyen nem volt áram. Az ukrán híradások szerint azonban a rakéták és drónok többségét az ukrán légvédelem lelőtte.

(MTI)

Nyitókép: Anatolii STEPANOV / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. február 11. 22:10
Hát én ezt nem értem. A franciák is elküldték a harcimarcijukat, a Hudemarsok is odamentek, a többi is. Most akkor befagyasztják a szemafort pirosra? És majd áll a vonat? Dízelmozdony van, pályaudvar szőnyegbombázást nem hallottam. Partizánok vannak a kanyar után, sínrobbantásra? Szigorúan ellenőrzött vonatok?
Bitrex®
2023. február 11. 21:37
Tegnap és ma legalább tíz hatalmas repülőt számoltam itt felettünk elhúzni Románia felé. C–17 Globemaster III lehettek, kikapcsolt transzponderrel, messziről felismerhető hanggal, négy vastag párhuzamos kondenzcsíkkal. Egy-egy tank, harckocsi lehetett bennük. Ezért rongálták meg az oroszok az Odessza alatti vasúti hidat Zatoka-nál, a Fekete-tenger partján.
B I L
2023. február 11. 21:20
Első perctől így kellett volna, infrastruktúrát blokkolni, vasút híd megsemmisítenie, porig rombolni az USA gyarmatot.
Akitlosz
2023. február 11. 21:08
"Az ukrán híradások szerint azonban a rakéták és drónok többségét az ukrán légvédelem lelőtte." A drónok és rakéták jó része csali az ukrán légvédelem megtévesztésére és lekötésére, hogy az igazi csapásmérő rakéták könnyebben átjussanak a légvédelmen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!