Hatezer ukrán gyereket hurcolhattak orosz átnevelőtáborokba

2023. február 15. 09:34

Egy jelentés szerint néhány tábor katonai kiképzést is nyújt a gyerekeknek.

2023. február 15. 09:34
null

Az orosz kormány a teljes körű háború kezdete óta legalább 6000 ukrán gyermeket helyezett átnevelő és örökbefogadó központok hálózatába a megszállt Krímben és Oroszországban – írja az Unian hírügynökség.  A Konfliktusmegfigyelő Központ jelentése szerint a Yale School of Public Health Humanities Research Laboratory 43 olyan létesítményt azonosított, ahol

2022. február 24. után Ukrajnából származó gyermekeket tartottak fogva. 

„Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a táborok többsége oroszbarát átnevelést folytat, és néhány tábor katonai kiképzést is nyújtott a gyerekeknek, vagy felfüggesztette a gyerekek visszatérését a szüleikhez Ukrajnába” – áll a jelentésben.

A legtávolabbi tábor 3900 mérföldre van a határtól

A jelentés legalább 6000 négy hónapos és 17 éves kor közötti ukrán gyermekről gyűjtötte össze az információkat, akiket táborokban és más intézményekben tartottak fogva Ukrajna teljes körű megszállása óta.

„A helyszínek pontos száma valószínűleg jóval magasabb, mint 43. A Yale HRL két olyan helyszínt azonosított, amely árvák deportálásához kapcsolódik: egy pszichiátriai kórházat és egy családi központot. A vizsgálat során azonosított legtávolabbi tábor az orosz távol-keleti Magadan régióban található, a Csendes-óceán közelében, mintegy 3900 mérföldre Ukrajna és az Orosz Föderáció határától. A magadáni tábor körülbelül háromszor közelebb van az Egyesült Államokhoz, mint az ukrán határhoz” – áll a jelentésben.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Valery Melnikov / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. február 15. 20:13
A szokásos jenki forgatókönyv.
polnemkor
2023. február 15. 16:36
"...hattak" Valamelyik mandis szerkesztő baromi lelkesen rakja be ezeket a semmivel meg nem alapozott sunyin hazug sugalmazásokat. Miért teszi, nem tudom. Kattintásvadászat?
OneiroNauta
2023. február 15. 16:04
Aham, mert egy ukrán hírügynökség és a híresen objektív Yale egyik sorostagozata ezt állítja... Persze.
Box Hill
2023. február 15. 15:39
Már az ukrán kérdés is vagon kérdés? Eddig csak a magyar kérdés volt az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!