Az orosz offenzíva évfordulójára élesítenék Von der Leyenék a tizedik szankciós csomagot

2023. február 03. 09:44

„Oroszország súlyos árat fizet, mivel szankcióink erodálják gazdaságát, egy generációval visszavetve azt” – fogalmaz az Európai Bizottság elnöke.

2023. február 03. 09:44
null

A Mandiner beszámolt róla, hogy Ursula von der Leyen csütörtökön Kijevbe utazott, ahol azt mondta: Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé.

A Reuters arról ír, hogy az Európai Unió vezetői pénteken találkoznak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és a találkozó valószínűleg szertefoszlatja Ukrajna reményét a gyors uniós tagságra. Az ukrán vezető korábban megjegyezte: „ma azt látjuk, hogy az európai szankciók üteme egy kissé lelassult”.

„Oroszország súlyos árat fizet, mivel szankcióink erodálják gazdaságát, egy generációval visszavetve azt” – fogalmazott csütörtökön Von der Leyen.

A célunk, hogy február 24-re a tizedik szankciócsomagot is életbe léptessük”

– tette hozzá az Európai Bizottság elnöke a Guardian beszámolója alapján.

***

Nyitókép: European Parliament / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 03. 18:09
A gyáva vétótlan köpcös geci a hohol eu tagságot és a 111. szankcioa ccsomagor is megszavazza, feltétel nélkül. Mint a románokét. Bármit megszavazott eddig is, amire a gazdái utasították. Elképesztően gyáva és hazug alak, 9 szankciós csomaggal és tucatnyi szankcióhosszabbbítással a háta megett. De a nemzeti inzultációt majd a 10. szankciós csomagnál is leszarja. Pont, mint amikor a hoholokat pénzeli, annak ellenére, hogy a magyarok pénzét ellopták a komisszárok.
Galerida
2023. február 03. 15:16
"Kemény csapást mértünk az orrunkkal az öklére, de a 10. szankciónk során majd a herénkkel rongáljuk meg a csízmás lábfejét!"
-Zsolt-
2023. február 03. 14:38
Még szerencse, hogy a doktorminiszterelnök úr a magyar nép 97%-ának az akaratának az ismeretében ezt is megvétózta! 🤣🤣🤣
krisztoforo48
2023. február 03. 14:33
A ruszki csak hagyja,hogy az EU és "nyugat-európa" teljesen tönkre tegye magát.Tavaszra vége lesz mindennek, nyugat -európának is,ha nem vonja vissza a szankcióit és nem alázkodik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!