Financial Times: Közelíteni kell Ukrajnát az Unióhoz

2023. február 13. 14:09

Ám az ukránoknak legelőször meg kell nyerniük a háborút, Oroszországnak pedig el kell veszítenie azt.

2023. február 13. 14:09
null

„Létfontosságú, hogy olyan utakat találjunk, ahol a fenyegető politikai kihívások nem akadályozzák a valódi előrelépést” – fejtette ki a Financial Times Ukrajna uniós csatlakozása kapcsán. „Volodimir Zelenszkij elnök diadalmas európai körútja arra ösztönözhette partnereit, hogy több fegyverrel járuljanak hozzá országa védelméhez Vlagyimir Putyin támadása ellen. Ez üdvözlendő:

 – szögezték le.

Mint írták, Európának arra is szüksége van, hogy Ukrajna megnyerje a békét: „ehhez két másik nagy ukrán kérés – az újjáépítési támogatás és az uniós tagság – központi jelentőségű. Egy olyan Ukrajna, amely szegénységben stagnál, vagy megtagadja az EU-tagokat egyesítő szoros politikai kötelékeket, az instabilitás állandó forrása lesz.

A cikk szerint kétféle politikus van: aki megérti ezt tökéletesen, és aki nem.

***

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2023. február 14. 11:10
Ez olyan, mint amikor egy transz tart 'érzékenyítést' gyetekeknek, beteges és undorító, minden eszközzel kűzdeni kell ellene!
fatman
2023. február 13. 23:14
Lófaszt
Dezsőke
2023. február 13. 21:48
közelíteni? ez nem elírás?
Dezsőke
2023. február 13. 21:47
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!