Feltételes szabadlábra helyezték Eva Kaili élettársát

2023. február 24. 09:46

Az Euractiv értesülései szerint a szocialista Kaili azonban továbbra is börtönben marad.

2023. február 24. 09:46
null

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt eredetileg „csak” 1,5 millió euróról szóltak a hírek, amikor december 9-én letartóztatták görög szocialista EP-képviselőt, Eva Kailit, akit azzal vádolnak, hogy pénzt fogadott el Katar és Marokkó politikusaitól annak érdekében, hogy számukra kedvező irányban befolyásolja a döntéseket az EP-ben. Ez azonban úgy néz ki, hogy csak a pénzzel teli jéghegy csúcsa.

Francesco Giorgi, az Európai Parlament volt alelnökének, Eva Kailinak az élettársa kiszabadult a börtönből, de elektronikus karperecet fog viselni – tájékoztatott a hírről pénteken az Euractiv.

Francesco Giorgiról annyit lehet tudni azon túl, hogy Eva Kaili élettársa, valamint a 2 éves kislányuk apja, hogy a brüsszeli korrupciós botrány egyik feltételezett kulcsszereplője. Kaili továbbra is őrizetben van.

Bármilyen meglepőnek is hangzik, Kaili reakciója Giorgi kiszabadulására nem volt pozitív.

„Nyilvánvaló, hogy a belga büntető igazságszolgáltatási rendszer jutalmazza a bűnösségüket beismerő bűnözőket, és szétveri azokat, akik ártatlanságukért küzdenek, intézményesen lenézve az ártatlanság vélelmét, az európai jogi kultúra egyik alappillérét” – nyilatkozta Eva Kaili ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopulosz.

Nyitókép: STR / EUROKINISSI / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik