Viking hajót égetve siratják elesett bajtársaikat az azovosok (VIDEÓ)

2023. február 01. 08:59

Úgy tűnik, nagyon elszakadna már a szláv szimbolikától az ukrán ezred.

2023. február 01. 08:59
null

Az ukránok több ezer éve élnek a földjükön, és „nem az Urálon túlról” jöttek – jelentette ki emlékezetes, Orbán Viktornak címzett üzenetében Borisz Filatov dnyipropetrovszki polgármester.

Hogy az ukránok honnan jöttek, nem tudni, mindenesetre az azovosok nem egészen ezt gondolják a múltjukról. A tavaly tavaszi mariupoli harcokról ismertté vált, nem ritkán náci szimbólumokat viselő egység tagjai a 2022-es évet halott bajtársaikra emlékezve búcsúztatták. 

Erről egy videó is felkerült a Twitterre, amin az látható, hogy egy felgyújtott viking hajó körül állnak. Ez elvileg egy ősi viking szokás,

Skandináviában több ilyen középkori hajósírt találták az elmúlt években.

Kérdés, hogy az azovosok egyszerűen a germán-skandináv hitvilág érzett szimpátiából égetnek-e hajót, és viselnek az erre a szimbolikára hajazó tetoválásokat, vagy önmagukat – mint ukránokat – is viking származásúnak tartják-e? Ismert: a mai Ukrajna területén megalakult Kijevi Ruszt a varégok hozták létre, akik idővel, jelentős számbeli kisebbségük okán beolvadhattak a Kelet-Európában élő szlávok közé.

 Nyitókép: Twitter

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 02. 21:18
Megöngyilkolhatták volna magukat ott helyben és akkor csatlakozhattak volna a pokolban a náci társaikhoz. De majd a ruszkik elvégzik ezt a véres melót helyettük. Pokolra jut mindegyik hohol mocsok.
Robert69
2023. február 02. 08:14
Viking hajót égetnek, halottaik emlékére..........micsoda nemes 'ukrán' hagyomány. Inkább csak a modern média sugallta, hatásvadász, szinpadias megnyilvánulás. Persze van közönség aki fogékony a cirkuszt a népnek életérzésre. Honnan lenne saját történelmi hagyományuk, fiatal az ország még ahhoz. Ezért ezekkel is úgy tesznek ahogyan országot kaptak. Lopják. A nyugat mindig ilyen államokat "teremtett", Nézzétek a Nagy-Magyarországból kihasított államokat, vagy a Balkánt, de még a CCCP szétesése utáni térképet is mert abban is tevékenyen benne voltak a nyugati országok.
390 ft
2023. február 01. 14:55
Ezek is lopnak maguknak egy dicső múltat.
Akitlosz
2023. február 01. 14:52
Az a nagy különbség, hogy a vikingek népszerű, jó arcok, az ukránok meg nem azok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!