Szabadságrend kitüntetést adományozott Zelenszkijnek a portugál elnök

2023. február 22. 20:18

Marcelo Rebelo de Sousa Kijevben személyesen szeretné átadni a magas kitüntetést ukrán kollégájának.

2023. február 22. 20:18
null

A Szabadságrend kitüntetést adományozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek Marcelo Rebelo de Sousa portugál köztársasági elnök, aki a lehető leghamarabb Kijevbe akar utazni, hogy személyesen adhassa át az elismerést ukrán kollégájának – ezt maga az államfő jelentette be szerdán.

Ezt tettem mások esetében is, akiket a Szabadságrenddel tüntettem ki” – közölte de Sousa újságírók előtt.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy nem egyedi esetről van szó: Angela Merkel volt német kancellárnak is csak hónapokkal később tudta átadni az odaítélt kitüntetést, mivel korábban egyikük sem tudott elutazni.

António Costa portugál miniszterelnök tavaly májusban tett látogatást az ukrán fővárosban.

(MTI)

Nyitókép: GENYA SAVILOV / AFP

***

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2023. február 23. 12:57
Szánalmas ez a nyűglődés, tipródás, hogy jaj, én is ott vagyok ám a díjátadók közt... Mivé silányult ez az "európai" politika!
formaegy
2023. február 23. 09:09
Hitler is állandóan kitüntette a gyilkosait! A terrorista USA - Leyen- a puccosseggű szépen kidolgoztak, végrehajtottak egy háború kirobbantását amit az Ukrán emberek életével-halálával-fájdalmával-gyászával-gyötrelmével hajtanak végre, mert a büdös terrorista USA érdeke ezt kívánja, és düllesztett mellel tüntetgetik ki a gyilkos mocskaikat. A Nobel-békedíjat is odaadják, hiszen az is annak jár aki a saját népét legyilkoltatja, nem a béke megkötésére, megállapodásra törekszik. Igaz az USA megmondta, hogy az utolsó ukrán haláláig fog tartani a háború. A puccosseggű teljesíti a parancsot, legyilkoltatja az ukrán népet! Kunta Kinte is megkapta - gyilkosoknak ez jár. Gyilkosoknál ez így megy! Volt kitől tanulniuk a rühes gyilkosoknak, hiszen Hitler a tanítómesterük! Mocskos rühes gyilkos állatok!
pipa89
2023. február 23. 08:30
Te is fiam, Brutusz?
erossvass
2023. február 23. 08:16
Devalválódnak a mindenféle plecsnik. Erőst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!